Μια βραδιά αφιερωμένη στην μουσική και τα εντυπωσιακά shows επί σκηνής στήθηκε το βράδυ της Κυριακής με αφορμή τα φετινά Billboard Music Awards. Ο Sean Diddy Combs άνοιξε την βραδιά με την ερμηνεία του και στην συνέχεια προχώρησε στην παρουσίαση της βραδιάς, αφού ανέλαβε παράλληλα και τον ρόλο του οικοδεσπότη. Οι Kanye West και Dreak, όπως και η Olivia Rodrigo ήταν οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς, αποσπώντας έξι, πέντε και εφτά βραβεία αντίστοιχα.

Οι θρυλικοί Rolling Stones βραβεύτηκαν στην κατηγορία Top Tour, ενώ η Mary J Blige βραβεύτηκε στην κατηγορία Billboard Icon Award από την Janet Jackson. Η ίδια επέλεξε να κάνει δύο διαφορετικά σύνολα την ίδια βραδιά, καθώς εμφανίστηκε με ένα Julien Macdonald SS19 gown με διαφάνειες και μεγάλο σκίσιμο στο κόκκινο χαλί, ενώ στην σκηνή διάλεξε ένα λαμπερό piece του Rey Ortiz, σε στυλ fishnet. Από την άλλη η iconic Janet Jackson εμφανίστηκε με total Thom Browne, ως άλλος gentleman.

Billboard Music Awards 2022: Οι εμφανίσεις

Το sexiness ήταν αυτό που κυριάρχησε με όλες τις pop ντίβες της αμερικάνικης σκηνής να έχουν επιλέξει edgy κομμάτια των πιο διάσημων οίκων. Ξεχώρισε και πάλι φυσικά η Kylie Jenner με το second skin Balmain φόρεμα της, η Megan Fox σε goth core styling με David Koma, η Heidi Klum με κίτρινη δημιουργία διαχειρός Toni Maticevski, αλλά και η Teyana Taylor που έσπασε τα ταμπού των red carpets και εμφανίστηκε με ένα leather goth Givency παντελόνι και το πιο απλό bra top από την συλλογή των Skims.

Προσωπική μας αγαπημένη η πάντα αιθέρια Florence Welch με Gucci φυσικά, θυμίζοντας ροζ νεράιδα, με total laced φόρεμα και μαύρο ασορτί καλσόν. Στα high lights περιλαμβάνεται, βέβαια και το look της Doja Cat, που συγκαταλέγεται και στους μεγάλους νικητές της βραδιάς. Το μαύρο couture gown από τον οίκο Schiaparelli ήταν απλώς μαγευτικό, ενώ τα oversized χρυσά σκουλαρίκια της, η planet mini bag που κρατούσε και τα χρυσά toes παπούτσια της απογείωσαν το look, συμπληρώνοντας μία εικόνα ενός κανονικού έργου τέχνης.

Κορυφαίος στις φετινές υποψηφιότητες ήταν ο The Weeknd, ένας φιναλίστ σε 17 κατηγορίες. Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ της Planet Her, η Doja Cat είχε τις περισσότερες υποψηφιότητες για γυναικεία περφόρμανς ως φιναλίστ σε 14 κατηγορίες. Το γκρουπ με τις περισσότερες υποψηφιότητες των BBMA 2022 ήταν οι BTS, οι οποίοι κατέκτησαν την κορυφή του Billboard Hot 100 δύο φορές τον περασμένο χρόνο με το “Butter” και το “Permission to Dance”.

Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς, ο Τράβις Σκοτ ο οποίος έκανε την πρώτη του μεγάλη δημόσια εμφάνιση μετά την τραγωδία κατά τη διάρκεια συναυλίας του πέρυσι στο φεστιβάλ Astroworld. Το περιστατικό ήταν μοιραίο, καθώς 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες τραυματίστηκαν, όταν το πλήθος ποδοπατήθηκε καθώς πλησίαζε όλο και πιο κοντά τη σκηνή.

Οικοδεσπότης της τελετής ήταν ο Diddy ενώ κατά τη διάρκεια της βραδιάς στην σκηνή ανέβηκαν για να ερμηνεύσουν οι Megan Thee Stallion, Silk Sonic, Burna Boy, Florence + The Machine, Εντ Σίραν και Machine Gun Kelly.

 

Billboard Music Awards 2022: Οι νικητές

Μεγάλη νικήτρια των Billboard Music Awards 2022 ήταν η Olivia Rodrigo, η οποία κέρδισε επτά (7) βραβεία, μεταξύ των οποίων για την Κορυφαία Γυναίκα Καλλιτέχνιδα, τον Κορυφαίο Νέο Καλλιτέχνη, τον Κορυφαίο Καλλιτέχνη του Hot 100, το Κορυφαίο Άλμπουμ του Billboard 200 («Sour»).

Ο Drake διεύρυνε το ρεκόρ του για τον καλλιτέχνη με τα περισσότερα βραβεία (34) στην ιστορία των Billboard Music Awards και απέσπασε φέτος τα βραβεία για τον Κορυφαίο Καλλιτέχνη, Κορυφαίο Άνδρα Καλλιτέχνη, Κορυφαίο Rap Καλλιτέχνη, Κορυφαίο Rap Άνδρα Καλλιτέχνη, Κορυφαίο Rap Άλμπουμ («Certified Lover Boy»).

Ιστορία έγραψε για ακόμη μία χρονιά η Taylor Swift, η οποία διεύρυνε το ρεκόρ της για τη γυναίκα καλλιτέχνιδα με τα περισσότερα βραβεία (29) στα χρονικά των Billboard Music Awards, κυριαρχώντας στις country κατηγορίες με τις κυκλοφορίες των νέων ηχογραφήσεων των άλμπουμ της «Red» και «Fearless».

Κορυφαίος Καλλιτέχνης

Drake

   Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος Καλλιτέχνης

Olivia Rodrigo

   Καλύτερος Άνδρας Καλλιτέχνης

Drake

   Καλύτερη Γυναίκα Καλλιτέχνης

Olivia Rodrigo

Καλύτερο Ντουέτο/Συγκρότημα

BTS

   Καλύτερος Καλλιτέχνης του Billboard 200

Taylor Swift

   Καλύτερος Καλλιτέχνης του Top Hot 100

Olivia Rodrigo

   Κορυφαίος Καλλιτέχνης Διαδικτυακής Ροής

Olivia Rodrigo

   Κορυφαίος Καλλιτέχνης σε Πωλήσεις Τραγουδιού

BTS

   Καλύτερος Ραδιοφωνικός Καλλιτέχνης

Olivia Rodrigo

   Κορυφαίος Καλλιτέχνης του Billboard Global 200

Olivia Rodrigo

   Καλύτερη Συναυλία

The Rolling Stones (No Filter Tour) (WINNER)

   Καλύτερος R&B Καλλιτέχνης

Doja Cat

   Καλύτερος R&B Άνδρας Καλλιτέχνης

The Weeknd (WINNER)

   Καλύτερη R&B Γυναίκα Καλλιτέχνης

Doja Cat

Καλύτερη R&B Περιοδεία

Bruno Mars (Bruno Mars at Park MGM)

   Καλύτερος Ραπ Καλλιτέχνης

Drake

   Καλύτερος Άνδρας Ραπ Καλλιτέχνης

Drake

   Καλύτερη Γυναίκα Ραπ Καλλιτέχνις

Megan Thee Stallion

   Καλύτερη Ραπ Περιοδεία

Omarion & Bow Wow (The Millennium Tour 2021)

   Καλύτερος Κάντρι Καλλιτέχνης

Taylor Swift

   Καλύτερος Κάντρι Άνδρας Καλλιτέχνης

Morgan Wallen

   Καλύτερη Κάντρι Γυναίκα Καλλιτέχνις

Taylor Swift

   Καλύτερο Κάντρι Ντουέτο/Συγκρότημα

Dan + Shay

   Καλύτερη Κάντρι Περιοδεία

Eric Church (Gather Again Tour)

   Καλύτερος Ροκ Καλλιτέχνης

Glass Animals

   Καλύτερη Ροκ Περιοδεία

The Rolling Stones (No Filter Tour)

   Καλύτερος Λάτιν Καλλιτέχνης

Bad Bunny

   Καλύτερος Λάτιν Άνδρας Καλλιτέχνης

Bad Bunny

   Καλύτερη Λάτιν Γυναίκα Καλλιτέχνις

Kali Uchis

   Καλύτερο Λάτιν Ντουέτο/Συγκρότημα

Eslabon Armado

   Καλύτερη Λάτιν Περιοδεία

Los Bukis

   Καλύτερος Καλλιτέχνης Χορευτικής/Ηλεκτρονικής Μουσικής

Lady Gaga

   Καλύτερος Καλλιτέχνης Χριστιανικής Μουσικής

Ye

   Καλύτερος Γκόσπελ Καλλιτέχνης

Ye