Η σούπερσταρ Τζάνετ Τζάκσον  με μια δύναμη που τη φέρνει σήμερα στο εξώφυλλο του περιοδικού Allure. Σαν να της το χρωστούσαμε, σαν να σιώπησε νωρίς. Με το Rick Owens puffer jacket της, τo tribal Pebble London κόσμημα στον λαιμό και τα δαχτυλίδια Lillian Shalom μοιάζει με γκέισα με dreadlocks και βλέμμα δυνατό, αποφασιστικό, σίγουρο. Επέστρεψε αλλά δεν είχε φύγει και ποτέ. Ζει στο Λονδίνο, μεγαλώνει τον γιο της, τον οποίο γέννησε στα πενήντα της. Εκεί τη βρήκε η καραντίνα, μάλιστα έμαθε και να οδηγεί δεξιοτίμονο αυτοκίνητο. «Ο ωκεανός και η οδήγηση με ηρεμούν» θα πει στη συνέντευξη. Αποχωρίστηκε τον Ειρηνικό, ξεκίνησε να οδηγεί ανάποδα.

Αφορμή για την εξωστρέφειά της είναι το ντοκιμαντέρ για τη ζωή της που προβάλλεται σε δύο μέρη από το βρετανικό δίκτυο Α+Ε, με το πρώτο να βγαίνει στις 28 Ιανουαρίου. Παρόλο που δεν της αρέσουν οι διηγήσεις με μουσική που κορυφώνεται, επέλεξε το ντοκιμαντέρ για να πει την ιστορία της όπως είναι. Έτσι μίλησε στο Allure για τον μισογυνισμό, για τις διακρίσεις, τις φυλετικές και τις έμφυλες, λόγω των οποίων πολλές φορές πληγώθηκε. Όπως το Janetgate, όπως ονομάστηκε, το ατύχημα κατά την εμφάνισή της στο Super Bowl μαζί με τον Τζάστιν Τιμπερλέικ, κατά τη διάρκεια της οποίας αποκαλύφθηκε (για κλάσματα του δευτερολέπτου) το στήθος της. Το Super Bowl είναι το πιο δημοφιλές τηλεοπτικό θέαμα στον πλανήτη. Εκείνη απολογήθηκε, το κανάλι πλήρωσε αποζημιώσεις, το NFL έδωσε πίσω τα χρήματα στον χορηγό.

Εκείνη χάθηκε, ο Τζάστιν απογειώθηκε. Της πήρε καιρό να επανέλθει έχοντας κατανοήσει βαθιά ότι η κοινωνία πάντα θα συγχωρεί τον άνδρα και θα δαιμονοποιεί τη γυναίκα. Πάντα ήταν ένας άνθρωπος που κρατούσε ιδιωτική την προσωπική ζωή της. Το ντοκιμαντέρ ρίχνει φως σε όλα: το δικό της φως, με αποκλειστικά πλάνα που δεν έχουμε ξαναδεί από την παιδική κι εφηβική της ηλικία. Ρίχνει φως στη σχέση με τον μπαμπά της, ο οποίος είχε πεθάνει λίγο πριν τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ. Μιλάει για τον Μάικλ. «Guilty by association. Έτσι δεν το λένε;» αναρωτιέται στο τρέιλερ. Στις κατηγορίες που βάρυναν τον αδερφό της Μάικλ, εκείνη ήταν ένοχη λόγω συναναστροφής.

Είναι όμως εδώ. Στο Allure ποζάρει με αυτοπεποίθηση και χάρη. Μια βασίλισσα με μαύρα και χρυσά Gareth Pugh, Rick Owens και Marc Jacobs. Με πλατφόρμες και κοσμήματα Schiaparelli. «Δεν πίστευα ότι ήμουν καλή χορεύτρια», θα πει στον ευχαριστήριο λόγο της για την τιμητική εισαγωγή στο πάνθεον του Rock & Roll Hall of Fame. «Μου άρεσε όμως ο τρόπος που αισθανόμουν το σώμα μου με τον χορό». Περιμένουμε να δούμε πώς θα χορέψει σε αυτό το ντοκιμαντέρ. Με τη χάρη και τη δύναμη που το κάνει στο editorial του Allure.