Ο Μπιλ Γκέιτς υποστηρίζει  ότι η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI) είναι η πιο σημαντική τεχνολογική πρόοδος εδώ και δεκαετίες.

Ο συνιδρυτής της Microsoft σε μια ανάρτηση στα Social Media την Τρίτη, τη χαρακτήρισε τόσο θεμελιώδη όσο η δημιουργία του μικροεπεξεργαστή, του προσωπικού υπολογιστή, του Διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου.

«Θα αλλάξει τον τρόπο που οι άνθρωποι εργάζονται, μαθαίνουν, ταξιδεύουν, λαμβάνουν υγειονομική περίθαλψη και επικοινωνούν μεταξύ τους», είπε.

Έγραφε για την τεχνολογία που χρησιμοποιούν εργαλεία όπως το chatbot ChatGPT. Αναπτύχθηκε από την OpenAI, το ChatGPT είναι ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης που είναι προγραμματισμένο να απαντά σε ερωτήσεις online χρησιμοποιώντας φυσική γλώσσα που μοιάζει με τον άνθρωπο.

Η ομάδα πίσω από αυτό, τον Ιανουάριο του 2023, έλαβε μια επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Microsoft – όπου ο κ. Γκέιτς εξακολουθεί να λειτουργεί ως σύμβουλος.

Ο κ. Γκέιτς είπε ότι συναντούσε το OpenAI – την ομάδα πίσω από την τεχνητή νοημοσύνη που εξουσιοδοτεί το chatbot ChatGPT – από το 2016.

Στο ιστολόγιό του, ο κ. Γκέιτς είπε ότι προκάλεσε την ομάδα OpenAI το 2022 να εκπαιδεύσει μια τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να περάσει μια εξέταση Βιολογίας Advanced Placement (AP) – περίπου ισοδύναμη με μια εξέταση επιπέδου Α – με τον αυστηρό κανόνα ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα μπορούσε να είναι συγκεκριμένα εκπαιδευμένοι να απαντούν σε ερωτήσεις Βιολογίας.

Λίγους μήνες αργότερα τα αποτελέσματα αποκάλυψαν μια σχεδόν τέλεια βαθμολογία, είπε, χάνοντας μόνο έναν βαθμό στους 50! Μετά την εξέταση, ο κ. Gates είπε ότι ζήτησε από την AI να γράψει μια απάντηση σε έναν πατέρα με ένα άρρωστο παιδί.

«Έγραψε μια στοχαστική απάντηση που ήταν πιθανώς καλύτερη από ό,τι θα δίναμε οι περισσότεροι από εμάς στην αίθουσα», είπε. «Ήξερα ότι μόλις είχα δει την πιο σημαντική πρόοδο στην τεχνολογία».

Διαβάστε περισσότερα