Ο Μπιλ Γκέιτς είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο. Κατά συνέπεια, το να κλείσει ένα εστιατόριο με 3 αστέρια Michelin ώστε να γευματίσει μόνος του, δεν είναι μεγάλη υπόθεση για τον δισεκατομμυριούχο. Άλλωστε, πόσοι σεφ έχουν την τύχη να μαγειρέψουν για τον παγκοσμίου φήμης συνιδρυτή της Microsoft;

Ωστόσο, ο βραβευμένος με 3 αστέρια Michelin Ισπανός σεφ Τζόρντι Κρουζ, μάλλον δεν μοιράζεται αυτό το αίσθημα δέους και συγκίνησης. Ο ίδιος ο σεφ, αποκάλυψε πρόσφατα σε συνέντευξή του ένα περιστατικό που συνέβη πριν από επτά περίπου χρόνια, όπου ο Μπιλ Γκέιτς έκλεισε ολόκληρο το βραβευμένο εστιατόριο ABaC στη Βαρκελώνη για δύο ημέρες, μόνο για να παραγγείλει ένα αναψυκτικό και να φύγει.

Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, όταν ένα εστιατόριο περιμένει έναν από τους πλουσιότερους άντρες του κόσμου, είναι λογικό να επιστρατεύει όλες του τις δυνάμεις για να τον ικανοποιήσει, φροντίζοντας τα πάντα να είναι στην εντέλεια.

Μάλιστα, ο Τζόρντι Κρουζ, ο οποίος είναι κριτής και στο ισπανικό Masterchef, ετοίμασε ένα γλέντι για τον Αμερικανό επιχειρηματία. Όπως ανέφερε, «είχαμε ετοιμάσει τα καλύτερα πιάτα. Εκείνος , όμως, παρήγγειλε μια κόλα διαίτης και έφυγε».

Φυσικά, το περιστατικό εξόργισε τον Κρουζ και τους συνεργάτες του, καθώς, λόγω της κράτησης του Μπιλ Γκέιτς, είχαν φροντίσει το εστιατόριο να παραμείνει κλειστό για τους υπόλοιπους πελάτες.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι το γιατί ο Γκέιτς μπήκε στον κόπο να εμφανιστεί, αν ήταν πολύ απασχολημένος και δεν προλάβαινε να απολαύσει τα gourmet πιάτα του ABaC; Αν υπήρξε κάποια ξαφνική αλλαγή στο πρόγραμμά του γιατί δεν ενημέρωσε τον Κρουζ αλλά αντιθέτως όχι μόνο εμφανίστηκε αλλά το μόνο που παρήγγειλε ήταν ένα αναψυκτικό που θα μπορούσε να προμηθευτεί σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ.

ABaC: Ένας θησαυρός με τρία αστέρια Michelin

Το βραβευμένο εστιατόριο ABaC βρίσκεται σε ένα μικρό boutique ξενοδοχείο στα προάστια της Βαρκελώνης. Το μενού γευσιγνωσίας του εστιατορίου κοστίζει 295 ευρώ ενώ το καλά εφοδιασμένο κελάρι του διαθέτει σχεδόν 1.000 διαφορετικές ετικέτες κρασιών.

Με επικεφαλής τον Τζόρντι Κρουζ, η κουζίνα χρησιμοποιεί τα καλύτερα τοπικά προϊόντα συνθέτοντας ένα μενού 20 πιάτων με μοναδικές γεύσεις όπως νιτρομαργαρίτες και αλλαντικά φουά γκρα. Η έκδοση 25 πιάτων έχει διαφορετικά πιάτα, όπως ψητό μπριός με χέλι τηγανητό με ελαιόλαδο και φρέσκο wasabi, καλαμάρι ρωμαϊκού τύπου και μπουγιαμπέζ με τραγανή κόκκινη γαρίδα.

Ο ίδιος ο Κρουζ είναι φυσικό ταλέντο στην αντίληψη των γεύσεων, κάτι που εξηγεί το γεγονός γιατί του απονεμήθηκε ένα αστέρι Michelin σε ηλικία μόλις 24 ετών. Στα 43 του πλέον, ο οικοδεσπότης του ισπανικού MasterChef πρωτοστατεί σε πολλά δημοφιλή εστιατόρια που περιλαμβάνει ο επιχειρηματικός του όμιλος, όπως το Angle Restaurant που στεγάζεται στο Cram Hotel, το Ten’s και το Atempo Barcelona. Είναι επίσης συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο «Cocina con Lógica», που μεταφράζεται ως «Μαγειρεύοντας με Λογική».

Ο Κρουζ δεν αποκάλυψε αφενός εάν ο Μπιλ Γκέιτς ζήτησε ποτέ συγνώμη για την εξόφθαλμη αγένειά του και αφετέρου το πόσο τελικά πλήρωσε για το αναψυκτικό που πήρε. Όποιος, ωστόσο, κάνει μια επίσκεψη στον ιστότοπο του ABaC και ρίξει μια γρήγορη ματιά στα πιάτα του, αντιλαμβάνεται ένα πράγμα: ότι ο μεγιστάνας έχασε, μια για πάντα, την ευκαιρία να απολαύσει ένα γεύμα που θα θυμόταν μια ζωή.