Στη Ρώμη φαίνεται πως εστίασε αυτή την φορά την προσοχή του ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος αγόρασε ένα ιστορικό παλάτσο του 17ου αιώνα, προκειμένου να το μετατρέψει σε 6άστερο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με το Daily Beast, το οποίο είδε τα έγγραφα αγοράς που κατατέθηκαν στο δημαρχείο της Ρώμης, ο όμιλος Four Seasons Hotels and Resorts, τον οποίο ελέγχει ο Μπιλ Γκέιτς μέσω της Cascade Investment LLC, μαζί με τον δισεκατομμυριούχο Σαουδάραβα επενδυτή Αλ Γουαλίντ μπιν Ταλάλ αλ Σαούντ, κατέβαλε προκαταβολή 21 εκατομμυρίων δολαρίων από την τιμή των 170 εκατομμυρίων δολαρίων για το Palazzo Marini.

Σε καίριο σημείο το palazzo

Πρόκειται για ένα παλάτσο του 17ου αιώνα που αποτελείται από τέσσερα ξεχωριστά τετράγωνα και καταλαμβάνει ολόκληρη πλευρά στην πλατεία San Silvestro στο κέντρο της Ρώμης. Απέχει μόλις λίγα τετράγωνα από τα Ισπανικά Σκαλιά, τη Φοντάνα ντι Τρέβι και τη Via Condotti, όπου βρίσκονται τα καταστήματα πολυτελών σχεδιαστών, συμπεριλαμβανομένων των Gucci, Tods και Prada.

Πριν από μερικά χρόνια, το ισόγειο του palazzo είχε μετατραπεί σε ένα pop-up κατάστημα Ikea, το οποίο πωλούσε τα γνωστά προϊόντα του στους κατοίκους της Ρώμης που δεν μπορούσαν να επισκεφθούν τα μεγαλύτερα καταστήματά της αλυσίδας στα προάστια. Στους επάνω ορόφους στεγάζεται το εστιατόριο για τους βουλευτές του ιταλικού κοινοβουλίου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση λίγων οικοδομικών τετραγώνων.

To palazzo, το οποίο ξεκίνησε αλλά δεν ολοκληρώθηκε από τον Gian Lorenzo Bernini το 1650, υπήρξε κατοικία πριγκιπισσών προτού το αναλάβει ο Πάπας Ιννοκέντιος XII. Με την πάροδο των αιώνων ανακαινίστηκε και ξαναχτίστηκε αμέτρητες φορές.

Πριν από μερικά χρόνια, στο ισόγειο του palazzo είχε ανοίξει ένα pop-up κατάστημα της Ikea

Η θέα από την ταράτσα – εάν υποθέσουμε ότι μετατραπεί σε μπαρ – θα προσφέρει πανοραμική θέα στον ορίζοντα της Ρώμης, συμπεριλαμβανομένου του Αγίου Πέτρου, των Ισπανικών Σκαλιών και των καταπράσινων κήπων της Villa Borghese σε κοντινή απόσταση.

Η περιοχή, η οποία διαθέτει αρκετά ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας, υποδέχτηκε πρόσφατα έναν τεράστιο εκθεσιακό χώρο της Apple – τον πρώτο του είδους του στο κέντρο της Ρώμης, ο οποίος θα είναι ορατός από όλα σχεδόν τα δωμάτια του μελλοντικού ξενοδοχείου του ιδρυτή της Microsoft.

Το συγκεκριμένο ακίνητο πάντως, αποτελούσε αντικείμενο ενδιαφέροντος για πολλούς εργολάβους πριν από την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία καθήλωσε τον τουριστικό κλάδο της Ρώμης και οδήγησε στο κλείσιμο περισσότερων από 410 ξενοδοχεία στην πόλη.

Ανακαίνιση αξίας 120 εκατομμυρίων δολαρίων – Τι θα έχει το ξενοδοχείο

Ο Μπιλ Γκέιτς και η εταιρεία του λέγεται ότι ενδιαφέρθηκαν τότε για το παλάτσο, με την συμφωνία να κλείνεται την περασμένη εβδομάδα, υπογράφοντας την επίσημη πρόθεση αγοράς και καταθέτοντας τα χαρτιά στο δημαρχείο, σύμφωνα με την Daily Beast.

Σύμφωνα με αυτά τα έγγραφα, έχει κατατεθεί ένας προϋπολογισμός ανακαίνισης ύψους 120 εκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος αναμένεται να μετατρέψει το τεράστιο κτίριο σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο 100 δωματίων.
Σύμφωνα με έναν εργολάβο με γνώση των σχεδίων που μίλησε στην Daily Beast, το νέο 6άστερο ξενοδοχείο πιθανότατα θα περιλαμβάνει χώρο για συνεδριακό κέντρο ενώ υπάρχουν σχέδια και για ένα τεράστιο σπα και γυμναστήριο, από τα οποία υπάρχουν πολύ λίγα στο κέντρο της Ρώμης.