Έξι χρόνια μετά το τελευταίο της άλμπουμ «Lemonade», η Μπιγιονσέ επέστρεψε και κυκλοφόρησε το «Renaissance», δηλαδή την «Αναγέννηση».

Η 40χρονη σταρ ηχογράφησε το άλμπουμ κατά τη διάρκεια της πανδημίας και αυτό περιλαμβάνει 16 τραγούδια, μεταξύ άλλων, το single «Break My Soul» αλλά και συμμετοχές από τους Jay-Z, Skrillex, 070 Shake, The-Dream, Drake.

Ωστόσο, η Queen Bey κατηγορείται από την τραγουδίστρια Kelis για κλοπή.

Συγκεκριμένα, η 42χρονη ισχυρίζεται ότι η Μπιγιονσέ κυκλοφόρησε ένα τραγούδι της χωρίς να έχει πάρει την έγκρισή της. Πρόκειται για το πέμπτο κατά σειρά κομμάτι του άλμπουμ, με τίτλο «Energy».

Αποτελεί τραγούδι της Kelis από το 2000 «Get Along With You», που συμπεριλαμβανόταν στο άλμπουμ της «Kaleidascope».

Οι τραγουδοποιοί που αναγράφονται στα credits του άλμπουμ της Μπιγιονσέ είναι οι Φάρελ Γουίλιαμς και Τσαντ Χιούγκο των Neptunes, αλλά όχι η Kelis, γεγονός που εκνεύρισε και απογοήτευσε την τραγουδοποιό.

«Τίποτα δεν είναι ποτέ όπως φαίνεται»

Η ίδια αντέδρασε και σε ανάρτησή της στο Instagram έγραψε: «Το μυαλό μου έχει ταραχτεί γιατί το επίπεδο ασέβειας και απόλυτης άγνοιας και των τριών εμπλεκομένων μερών είναι εκπληκτικό. Το άκουσα όπως όλοι οι άλλοι. Τίποτα δεν είναι ποτέ όπως φαίνεται. Μερικοί από τους ανθρώπους σε αυτήν την βιομηχανία δεν έχουν ψυχή ή ακεραιότητα και τους έχουν κοροϊδέψει όλους».

Όταν ένας χρήστης σχολίασε πως είναι «η συνεργασία που χρειάζεται πραγματικά ο κόσμος», η Kelis τόνισε ότι: «Δεν είναι συνεργασία, είναι κλοπή».

Στη συνέχεια, η Kelis δήλωσε ότι έχει προσβληθεί και εξήγησε: «Γνωριζόμαστε, έχουμε κοινούς φίλους. Δεν είναι τόσο δύσκολο να επικοινωνήσει μαζί μου. Είναι απλώς κοινή ευπρέπεια».

Επίσης, διευκρίνισε ότι δεν έχει θυμώσει με την Μπιγιονσέ, αλλά με τους Φάρελ Γουίλιαμς και Χιούγκο, οι οποίοι την «εξαπάτησαν».

«Ο Φάρελ ξέρει καλύτερα. Αυτό είναι ένα άμεσο χτύπημα για μένα. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτό είναι απογοητευτικό. Έχω το δικαίωμα να απογοητεύομαι», τόνισε.

Κάποιοι έσπευσαν να την κατηγορήσουν και εκείνη ξεκαθάρισε πως δεν ζηλεύει που κάποιος χρησιμοποιεί το τραγούδι της. «Δεν είναι ότι ζηλεύω. Ζηλεύω κάποιον που χρησιμοποιεί το τραγούδι μου; Αυτό είναι το πιο ανόητο, το πιο ανίδεο πράγμα που έχω ακούσει ποτέ. Ωριμάστε», υπογράμμισε σχετικά.

Τέλος, η Kelis ενημέρωσε ότι θα ζητήσει αποζημιώσεις. «Υπάρχουν νταήδες και μυστικά και γκάνγκστερ σε αυτόν τον κλάδο που χαμογελούν και ξεφεύγουν μέχρι να πει κάποιος αρκετά. Το λέω λοιπόν σήμερα. Έρχομαι για να πάρω αυτό που είναι δικό μου και θέλω αποζημίωση», κατέληξε.