Όταν δεν διοικούν εταιρείες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα στελέχη των τεχνολογικών κολοσσών βρίσκουν χρόνο να ασχοληθούν με διάφορα χόμπι.

Ενώ κάποιοι, όπως ο CTO της Oracle, ο Λάρι Έλισον, συμμετέχουν σε ακριβές και ασυνήθιστες δραστηριότητες που ταιριάζουν με την εξαιρετικά υψηλή τους περιουσία, άλλοι περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους με πιο συνηθισμένους τρόπους, όπως το γυμναστήριο ή τα αθλήματα.

Παρά το γεγονός ότι έχουν εξαιρετικά απαιτητικά προγράμματα, οι ηγέτες μερικών από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο εξακολουθούν να βρίσκουν τρόπους να περνούν καλά σχεδόν τόσο σκληρά όσο εργάζονται, μεταδίδει το Business Insider.

Ακολουθούν τα χόμπι των πιο ισχυρών ονομάτων της τεχνολογίας:

Στον Tim Cook αρέσει η ποδηλασία και η αναρρίχηση

Παρόλο που ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, προτιμά να κρατάει χαμηλό προφίλ σχετικά με το τι κάνει εκτός εργασίας, φέρεται να του αρέσει η ποδηλασία και η αναρρίχηση.

Η Wall Street Journal ανέφερε το 2014 ότι τα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ, Yosemite και Zion είναι από τους αγαπημένους του προορισμούς διακοπών.

Ο Μαρκ Ζακερμπέργκ ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες και παίζει κιθάρα

Τα τελευταία χρόνια, ο Μαρκ Ζακερμπέργκ λατρεύει τις μεικτές πολεμικές τέχνες και δεν ντρέπεται να το δείχνει.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta φαίνεται πως είναι τόσο θεατής, όσο και συμμετέχων στους αγώνες.

Επιπλέον ένα scroll στο λογαριασμό του στο Instagram, αποκαλύπτει ότι είναι κάτι παραπάνω από ικανός στο να παίζει ακουστική κιθάρα.

Ο Τζεφ Μπέζος είναι αφοσιωμένος στη γυμναστική

Το παρουσιαστικό του Τζεφ Μπέζος έχει μεταμορφωθεί με τα χρόνια, και αυτό κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στην αφοσίωση που έχει όσον αφορά την προπόνηση στο γυμναστήριο.

Η αρραβωνιαστικιά του Μπέζος, Λόρεν Σάντσεζ είπε στη Vogue ότι ο ιδρυτής της Amazon είναι ένα «τέρας στο γυμναστήριο». Ο προσωπικός του γυμναστής, Γουές Όκερσον, φέρεται να έχει για πελάτη επίσης, τον Τομ Κρουζ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Μπέζος κάνει κωπηλασία και άρση βαρών.

Ο Λάρι Έλισον απολαμβάνει την ιστιοπλοΐα

Ο Λάρι Έλισον προτιμά τα θαλάσσια σπορ. Χρηματοδότησε εν μέρει την ιστιοπλοϊκή ομάδα Oracle Team USA, η οποία κέρδισε τον 33ο αγώνα γιοτ America’s Cup το 2010.

Αλλά είναι κάτι περισσότερο από απλός χορηγός. Ο CTO της Oracle συμμετείχε και ο ίδιος σε αγώνες από τη δεκαετία του 1990.

Απολαμβάνει επίσης στιγμές ηρεμίας, όσο βρίσκεται στο νερό. Το Musashi, το σούπερ γιοτ 88 μέτρων που έχει στην κατοχή του από το 2011, περιλαμβάνει ασανσέρ, σαλόνι ομορφιάς, γήπεδο μπάσκετ και πολλά άλλα.

Ο Σεργκέι Μπριν προτιμά τις δραστηριότητες που προκαλούν έκρηξη αδρεναλίνης

Photo: Wikipedia

Ο Σεργκέι Μπριν ήταν γνωστός για το γεγονός ότι κινούνταν στα κεντρικά της Google με πατίνια κατά τη διάρκεια του χρόνου του εκεί.

Παράλληλα ο Μπριν έχει δηλώσει στο παρελθόν  ότι του αρέσει να κάνει διάφορα ακροβατικά.

Ο Λάρι Πέιτζ θέλει να κάνει υπαίθριες δραστηριότητες

Σε αντίθεση με τον άλλο συνιδρυτή της Google, τον Μπριν, ο Λάρι Πέιτζ είναι σχολαστικός για το πώς ξοδεύει τον χρόνο του από τότε που αποχώρησε από την ηγεσία.

Ο Πέιτζ είναι ιδιοκτήτης πολλών ιδιωτικών νησιών στον Νότιο Ειρηνικό και φαίνεται να ενδιαφέρεται για τη φύση, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς, ότι διαθέτει αγρόκτημα.

Έχει επίσης εντοπιστεί να κάνει kiteboard μπροστά από χιονισμένα βουνά στην Αλάσκα.

Ο Σούνταρ Πιτσάι είναι λάτρης του ποδοσφαίρου

Ο CEO της Alphabet, Σούνταρ Πιτσάι, είναι αφοσιωμένος οπαδός της ποδοσφαιρικής ομάδας FC Barcelona.

Ο Πιτσάι επισκέφτηκε την ομάδα το 2017 και πήρε τη δική του προσαρμοσμένη φανέλα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του τράβηξε φωτογραφίες με το τρόπαιο της Χρυσής Μπάλας και τον Λιονέλ Μέσι, τον παίκτη που έλαβε το βραβείο.

Ο Μπιλ Γκέιτς συλλέγει αυτοκίνητα

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, έχει ένα χόμπι που απαιτεί κάποια σοβαρά κεφάλαια.

Στον Γκέιτς αρέσει να συλλέγει πολυτελή αυτοκίνητα, έχοντας μία ιδιαίτερη αδυναμία στις Πόρσε. Το κτήμα του στη Μεδίνα της Ουάσιγκτον φέρεται να διαθέτει γκαράζ με χωρητικότητα 20 αυτοκινήτων.

Η πρώτη του μεγάλη αγορά με τα χρήματά του από τη Microsoft ήταν ένα supercar Porsche 911, το 1979.

Ο Έλον Μασκ παίζει video games

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και ιδιοκτήτης του X, Έλον Μασκ, ξοδεύει σίγουρα μέρος του χρόνου του αλληλεπιδρώντας με άλλους χρήστες στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του.

Ωστόσο, εκτός από αυτό – και τη διοίκηση πολλών εταιρειών – ο Μασκ λέγεται ότι απολαμβάνει τα βιντεοπαιχνίδια.

Η πρώην κοπέλα του, Κλερ Μπουσέ – πιο γνωστή ως Grimes – είπε στον βιογράφο του Μασκ ότι έμενε ξύπνιος όλη τη νύχτα παίζοντας το βιντεοπαιχνίδι “Elden Ring” όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά.

Ο Σάτια Ναντέλα είναι μεγάλος λάτρης του κρίκετ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Σάτια Ναντέλα είναι μόνιμος υποστηρικτής του κρίκετ.

Η Ναντέλα είναι συνιδιοκτήτης των Seattle Orcas — μιας αμερικανικής επαγγελματικής ομάδας κρίκετ. Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κρίκετ του 2023, μίλησε στους Times of India για την αγάπη του για το παιχνίδι.

«Ως Ινδός και Νοτιοασιάτης, νομίζω ότι είναι κάτι περισσότερο από θρησκεία. Για όλους μας, είναι αυτό με το οποίο μεγαλώσαμε», είπε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης.

Στον Σαμ Άλτμαν αρέσουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα

Ο CEO της Open AI, Σαμ Άλτμαν, έχει πάθος πρώτον, να κινείται με ταχύτητα και δεύτερον, να προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο.

Ο Άλτμαν είπε στο New Yorker το 2016 ότι είχε πέντε αγωνιστικά αυτοκίνητα — συμπεριλαμβανομένων δύο McLaren και ενός Tesla. Είπε επίσης ότι έχει απόθεμα «όπλων, χρυσού, ιωδιούχου καλίου, αντιβιοτικών, μπαταριών, νερού» και μασκών αερίου σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου ή αν η τεχνητή νοημοσύνη ξεσηκωθεί εναντίον της ανθρωπότητας.

Διαβάστε ακόμη