Οι δύο πρώτοι μήνες του τρέχοντος έτος ήταν καταστροφικοί από πλευράς πωλήσεων στη μεγαλύτερη αγορά κινητών τηλεφώνων στον κόσμο.

Η Apple έχει ξεκινήσει μια επιθετική εκστρατεία εκπτώσεων στην επίσημη ιστοσελίδα της Tmall στην Κίνα, προσφέροντας εκπτώσεις έως και 2.300 γιουάν (318 δολάρια) σε επιλεγμένα μοντέλα iPhone.

Η πολιτική των εκπτώσεων υιοθετείται, καθώς ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός προσπαθεί να διαφυλάξει τη θέση του στην αγορά των high-end smartphones, όπου αντιμετωπίζει έναν διαρκή εντεινόμενο ανταγωνισμό από κινεζικές ανταγωνίστριες όπως η Huawei.

Η περίοδος των εκπτώσεων διαρκεί από τις 20 έως τις 28 Μαΐου και οι προσφορές είναι μεγαλύτερες από εκείνες που προσέφερε η Apple τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ενώ η υψηλότερη έκπτωση τον περασμένο Φεβρουάριο ήταν της τάξεως των 1.150 γιουάν, αυτή τη φορά οι εκπτώσεις φτάνουν έως και τα 2.300 γιουάν. Η μεγαλύτερη έκπτωση ισχύει για το μοντέλο iPhone 15 Pro Max 1TB, ενώ και σε άλλα μοντέλα παρατηρούνται σημαντικές μειώσεις στις τιμές.

Για παράδειγμα, η έκδοση 128 GB του βασικού μοντέλου iPhone 15 έχει έκπτωση 1.400 γιουάν, σύμφωνα με το Reuters.

Η εντεινόμενη πίεση από τους ανταγωνιστές της Apple έρχεται μετά την παρουσίαση από την Huawei τον περασμένο μήνα της νέας σειράς high-end smartphones, το Pura 70, μετά το λανσάρισμα του Mate 60 τον περασμένο Αύγουστο.

Η προηγούμενη προσπάθεια με προσφορά εκπτώσεων από την Apple τον Φεβρουάριο φαίνεται να βοήθησε την εταιρεία να μετριάσει την επιβράδυνση των πωλήσεών της στην Κίνα.

Οι παραγγελίες της Apple στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 12% τον Μάρτιο, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters που βασίζονται σε στοιχεία της China Academy of Information and Communications Technology (CAICT). Αυτή η επίδοση, σηματοδοτεί μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με τους δύο πρώτους μήνες του 2024, όταν η εταιρεία παρουσίασε πτώση 37% στις πωλήσεις.

Διαβάστε ακόμη: