Η σχέση της Beyonce με τη μόδα είναι στενή και γνωστή. Στη δημιουργία του απαράμιλλου στιλ της συμβάλλει φυσικά το δικό της γούστο αλλά και η στιλίστριά της, η φοβερή και τρομερή Marni Senofonte. Η Marni είναι μεγάλο ψαχτήρι, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτει τους καλύτερους σχεδιαστές όλου του κόσμου, ώστε να τους φορέσει η Μπι στις δημόσιες εμφανίσεις, στις συναυλίες ή στα βιντεοκλίπ της.

Φέτος το καλοκαίρι η Queen B βγαίνει για περιοδεία μετά από τέσσερα ολάκερα χρόνια. Λίγο πριν βγει στον δρόμο, αποφάσισε να συνεργαστεί με τον Olivier Rousteing, καλλιτεχνικό διευθυντή του Οίκου Balmain, για να λανσάρει μια δική της συλλογή μόδας. 

Το πόνημα της Bee ονομάζεται Renaissance Couture, Αναγέννηση στη Ραπτική. Αναγέννηση τιτλοφορείται και ο τελευταίος της δίσκος, οπότε αντιλαμβάνεστε τη σύνδεση. Η συλλογή αποτελείται από 17 looks, κάθε ένα από τα οποία είχε πηγή έμπνευσης τα τραγούδια του άλμπουμ· μπορείτε να τα δείτε όλα στον λογαριασμό του Balmain στο instagram (@balmain). 

 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Rousteing έδειξε στην Beyonce το σημειωματάριό του. Ακούγοντας το έβδομο άλμπουμ της αγαπημένης του σταρ, είχε σημειώσει τις σκέψεις του και είχε δημιουργήσει διάφορα σκίτσα. Σύντομα, οι δύο δημιουργοί αντιλήφθηκαν πως θα μπορούσαν να εξελίξουν τους συλλογισμούς τους και να περάσουν σε ένα νέο επίπεδο συνεργασίας.

Ξενύχτησαν στο zoom συζητώντας, πέρασαν μια εβδομάδα στο εργαστήριο του Λος Άντζελες, πειραματίστηκαν από κοινού με τις δημιουργικές ομάδες των συνεργατών τους. Το αποτέλεσμα είναι σύνολα υψηλής ραπτικής, ιδιαίτερα, χαρούμενα, εκκεντρικά, είναι Beyonce με βούλα! 

Η κοινοποίηση της συνεργασίας έγινε στη γαλλική Vogue, το εξώφυλλο της οποίας κοσμεί η Μπιγιονσέ φορώντας ένα μαύρο στραφταλιζέ φόρεμα και ασορτί καπέλο. Φυσικά, το νέο διαδόθηκε και στο instagram. «Σας ευχαριστώ, Olivier Rousteing και Balmain, που δώσατε ζωή στην Αναγέννηση στη Ραπτική» έγραψε το ποπ είδωλο. «Το να σχεδιάζω δίπλα σου ήταν απελευθερωτικό. Ευχαριστώ που μου επέτρεψες να γιορτάσω το ανθρώπινο σώμα, να αναλάβω καλλιτεχνικά ρίσκα, να ξεπεράσω όρια και να εκφραστώ ελεύθερα».