Η Berkshire Hathaway του μεγαλοεπενδυτή Warren Buffett ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της που ανήκει εξ ολοκλήρου στην National Indemnity Company έχει αυξήσει το μερίδιό της σε πέντε ιαπωνικές εμπορικές εταιρείες σε μέσο όρο άνω του 8,5%.

Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες που συμμετέχουν είναι η Itochu , Marubeni, Mitsubishi, Mitsui και Sumitomo. Η συνολική αξία αυτών των συμφερόντων ξεπερνά την αξία των μετοχών που κατέχει η Berkshire σε οποιαδήποτε χώρα εκτός των ΗΠΑ, ανέφερε η εταιρεία.

Η Berkshire Hathaway είπε ότι σκοπεύει να διατηρήσει τις ιαπωνικές επενδύσεις της μακροπρόθεσμα, με τον CEO Warren Buffett να δεσμεύεται ότι θα αγοράσει μόνο έως και το 9,9% οποιασδήποτε από τις πέντε εταιρείες.

Ο ίδιος, μάλιστα, επισκέφθηκε την Ιαπωνία τον Απρίλιο για να ανακοινώσει ότι η Berkshire Hathaway θα αυξήσει την επένδυσή της στους διάφορους ιαπωνικούς εμπορικούς οίκους στο 7,4%, αφού εντόπισε τις πέντε επιχειρήσεις ως συγκρίσιμες οντότητες με τον όμιλό του που εδρεύει στην Ομάχα. Οι πέντε εταιρείες είναι οι μεγαλύτερες από τις λεγόμενες sogo-shosha, ή γενικές εμπορικές εταιρείες της Ιαπωνίας, και επικεντρώνονται σε διαφοροποιημένες μακροπρόθεσμες επενδύσεις που δίνουν προτεραιότητα στην αξία και τις ταμειακές ροές. Παραδοσιακά, έπαιζαν κεντρικό ρόλο στις εισαγωγές ενέργειας, ορυκτών και τροφίμων στην Ιαπωνία και στους εξαγωγείς τελικών προϊόντων. Η Berkshire Hathaway δεν κατέχει άλλες επενδύσεις στην Ιαπωνία.

Διαβάστε περισσότερα