Πιο κάτω υπάρχει; Για τη φετινή Μπαρτσελόνα μπορεί. Οι Καταλανοί δεν θυμίζουν σε τίποτα την ομάδα που κατακτούσε τρόπαια και τίτλους. Η μετά Μέσι εποχή είναι πολύ δύσκολη. Ήττες βαριές και ασήκωτες με τον Ρόναλντ Κούμαν να είναι μετά το 3-0 από την Μπενφίκα με το… ενάμιση πόδι εκτός Καμπ Νου. Ποιός αλήθεια θα περίμενε μετά από δύο αγώνες η Μπαρτσελόνα να βρίσκεται στην τελευταία θέση με μηδέν βαθμούς!

Ένα ακόμη εφιαλτικό βράδυ για τους «μπλαουγκράνα» στο φετινό Champions League εκτυλίχθητε στη Λισαβόνα κόντρα στην Μπενφίκα. Οι «αετοί» άνοιξαν τα φτερά τους, πέταξαν ψηλά και δείχνουν έτοιμη να συνεχίσουν σ’ αυτή την πορεία.

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να ήταν καλύτερη από την Μπενφίκα στη συνολική διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο πλήρωσε το μουδιασμένο της ξεκίνημα και αναγκάστηκε σχεδόν ολόκληρο το 45λεπτο να κυνηγάει στο σκορ.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι πάτησαν στο γρήγορο γκολ που βρήκαν και περίμεναν τη στιγμή τους, ώστε να σκοράρουν για δεύτερη φορά. Κάτι που δεν κατάφεραν με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στ’ αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Η Μπενφίκα μπήκε πολύ δυναμικά στο παιχνίδι και κατάφερε να αιφνιδιάσει την Μπαρτσελόνα. Συγκεκριμένα οι γηπεδούχοι βρήκαν γκολ μόλις στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης με τον Νούνιεζ. Οι «μπλαουγκράνα» παρά την ψυχρολουσία κατάφεραν μετέπειτα να βρουν τα πατήματά τους και να ισορροπήσουν το παιχνίδι.

Συγκεκριμένα οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Βλαχοδήμου, ωστόσο δεν κατάφεραν ν’ απαντήσουν στο γκολ του Νούνιεζ. Πάντως βάση εικόνας το πιο δίκαιο αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν και η Μπενφίκα ήταν φανερά ανώτερη από την Μπαρτσελόνα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με διάθεση να καθαρίσουν το παιχνίδι και βάση του αποτελέσματος τα κατάφεραν, καθώς βρήκαν ακόμη δύο γκολ.

Η ομάδα του Ζεσούς έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Νούνιεζ επιβλήθηκε της Μπαρτσελόνα που στο δεύτερο ημίχρονο περισσότερο ψαχνόταν παρά δημιούργησε απειλές μπροστά από την εστία του Βλαχοδήμου. Το δεύτερο γκολ για την Μπενφίκα ήρθε στο 68’ όταν ο Μάριο έκανε την ασίστ στον Σίλβα κι αυτός νίκησε τον Τερ Στέγκεν.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν πιο απλά. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν πιο απελευθερωμένα και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Συνεπώς δημιούργησαν φάσεις και στο 79’ κέρδισαν πέναλτι με τον Νούνιεζ να το εκτελεί και να διαμορφώνει το τελικό 3-0.

Πλέον η Μπενφίκα μ’ αυτή τη νίκη πήγε στη δεύτερη θέση του ομίλου, ενώ η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην τελευταία χωρίς ακόμη να έχει κάποιο βαθμό.

Μπενφίκα (Χορχέ Ζεσούς): Βλαχοδήμος, Λούκας Βερίσιμο, Οταμέντι, Βερτόνχεν, Λαζάρο (Ζιλμπέρτο 45+1’), Βάιγκλ, Μάριο, Γκριμάλντο (Αλμέιδα 75’), Νούνιεζ (Ράμος 86’), Γιάρεμτσουκ (Τάαραμπατ 75’), Σίλβα (Πίτσι 86’).

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Γκαρσία, Αραούχο, Πικέ (Γκάβι 33’), Ρομπέρτο (Μινγκουέζα 89’), Λουκ Ντε Γιόνγκ (Φάτι 68’), Μπούσκετς (Νίκο 68’), Πέδρι (Κουτίνιο 68’), Ντεστ, Ντεπάι, Φρένκι Ντε Γιόνγκ.

Καταιγιστική η Μπάγερν 5-0

Η Μπάγερν Μονάχου δεν αστειεύτηκε κόντρα στη φανερά πιο αδύναμη Δυναμό Κιέβου και κατάφερε να πάρει τη νίκη με το εμφατικό 5-0. Οι Βαυαροί ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ανώτεροι από την αντίπαλό της και το σκορ αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν μεγάλη κι αυτό φάνηκε με το… καλημέρα στο Μόναχο. Η Μπάγερν Μονάχου δεν είχε όρεξη να μπλέξει σε περιπέτειες και μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια προκειμένου να καθαρίσει το παιχνίδι όσο πιο σύντομα μπορούσε.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι συνολικά στο πρώτο ημίχρονο, δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες από τους φιλοξενούμενους και στο τέλος του προηγούνταν με δύο γκολ, έχοντας ουσιαστικά βάλει τα θεμέλια για μια εύκολη νίκη.

Αρχικά το σκορ άνοιξε στο 12’ ο συνήθης ύποπτος, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Η Μπάγερν κέρδισε πέναλτι με τον Πολωνό ν’ αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ευστοχεί από τα έντεκα βήματα. Η συνέχεια ήταν ανάλογη με την αρχή του ματς. Οι Βαυαροί πίεζαν αρκετά και στο 27’ ο Μίλερ τροφοδότησε τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος δε λάθεψε κι έκανε το 2-0.

Από εκεί και πέρα οι Δυναμό Κιέβου είχε τις στιγμές της προκειμένου να βρει κάποιο γκολ, όμως δεν τα κατάφερε. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το πρώτο ημίχρονο έχοντας πραγματοποιήσει συνολικά πέντε τελικές προσπάθειες με τις δύο να πηγαίνουν στην εστία.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα με την Μπάγερν ουσιαστικά να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε και να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της. Αρχικά ο χορός των γκολ συνεχίστηκε στο 68’ με τον Γκνάμπρι να τροφοδοτείτε από τον Σανέ και να κάνει το 3-0.

Οι μηχανές δεν έσβησαν και ο Σανέ στο 74’ από πασέρ μετατράπηκε σε σκορ μεγαλώνοντας το δίχτυ του σκορ σε 4-0. Το τελικό 5-0 το σημείωσε ο Τσούπο-Μότινγκ που μπήκε ως αλλαγή στο 87’. Πλέον η Μπάγερν οδηγεί την κούρσα του ομίλου ούσα μόνη πρώτη με 6 βαθμούς.

Μπάγερν (Γιούλεν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Σούλε, Ουμπαμεκανό, Ερναντέζ, Ντέιβις (Παβάρ 69’), Κίμιχ, Γκορέτσκα (Σάμπιτσερ 79’), Σανέ (Σαρρ 79’), Μίλερ, Γκνάμπρι (Μουσιάλα 69’), Λεβαντόφσκι (Τσούπο-Μότινγκ 79’).

Δυναμό Κιέβου (Μίρτσεα Λουτσέσκου): Μπουστσάν, Μικολένκο, Ζάμπαρνι, Σαμπάνοφ, Τίμτσουκ (Κεντριόζα 46’), Ντε Πένα, Αντριγέφσκι, Σίντορτσουκ, Σαπαρένκο (Σεπέλεφ 46’), Τσιγκάνοφ (Κάρασεφ 70’), Γκαρμάς (Σουπριάγκα 70’).