Πρόταση στη Suning για την αγορά της Ίντερ κατέθεσε η BC Partners.

Tο ακριβές ποσό της προσφοράς δεν είναι ακόμα γνωστό όπως αποκαλύπτει σήμερα η ιταλική ιστοσελίδα calcioefinanza, εξειδικευμένη σε θέματα οικονομίας του ποδοσφαίρου. Αναφέρει πάντως τις τελευταίες φήμες, σύμφωνα με τις οποίες, η BC Partners αποτίμησε την Ίντερ σε περίπου 750 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων χρεών άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι Κινέζοι έχει επενδύσει πάνω από 600 εκατομμύρια στον ιταλικό σύλλογο και δεν θέλουν να αποχωρήσουν με απώλειες.

Η Ίντερ χρειάζεται μια εισφορά κεφαλαίου 200 εκατομμυρίων ευρώ πριν από το τέλος του 2021, προκειμένου να εκπληρώσουν διάφορες χρηματοοικονομικές τους υποχρεώσεις, οι οποίες κυμαίνονται από την πληρωμή των μισθών, αναχρηματοδότηση ομολόγων που πρόκειται να λήξουν και τα ποσά που δίνουν για μεταγραφές.

Όπως αποκάλυψε προ ημερών η ιταλική ιστοσελίδα calcioefinanza , πίσω από την απόφαση της αγορά της ιντερ από την BC Partners είναι ένας Έλληνας. Τίτλος του άρθρου «Ποιος είναι ο Σταθόπουλος, ο μάνατζερ που εξετάζει τον φάκελο της Ίντερ», κάνοντας μία αναδρομή στην καριέρα του.

«Γεννημένος το 1969, μιλάει πέντε γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά), έχει ένα MBA από το Harvard Business School, τον έλεγχο των ιταλικών συμφωνιών με την BC Partners, είναι φίλος του Τζορτζ Κλούνεϊ και φίλαθλος της Τσέλσι» αναφέρει χαρακτηριστικά, παραθέτοντας πλήρες το βιογραφικό του Νίκου Σταθόπουλου.

Όπως σημειώνεται, προσχώρησε στην BC Partners το 2005, όπου σήμερα είναι πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, καθώς έχει και την καθοδήγηση των επενδύσεων της εταιρείας σε τηλεπικοινωνίες και μέσα ενημέρωσης, με ιδιαίτερη προσοχή στις επενδύσεις στην Ιταλία.