O αρχηγός της Wagner, Γεβγένι Πριγκόζιν σκοτώθηκε σήμερα το απόγευμα μετά τη συντριβή του ιδιωτικού τζετ στο οποίο επέβαινε. Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Tass, ο αρχηγός της μισθοφορικής ομάδας, βρισκόταν στην λίστα των επιβατών, δίχως ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί αν ο ίδιος είχε όντως επιβιβαστεί. Την είδηση μεταδίδουν ολοένα και περισσότερα διεθνή πρακτορεία.

Το BBC συγκεκριμένα, δημοσιεύει πως ο Πριγκόζιν ήταν ανάμεσα στους επιβάτες και κατ’ επέκταση είναι νεκρός.

Στο αεροσκάφος τύπου Embraer, που είχε αναχωρήσει από τη Μόσχα με προορισμό την Αγία Πετρούπολη, επέβαιναν επτά επιβάτες και τριμελές πλήρωμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλοι όσοι επέβαιναν σε αυτό είναι νεκροί, ανακοίνωσε στο Telegram το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Τα αίτια της συντριβής δεν ήταν άμεσα σαφή, αλλά η μακροχρόνια διαμάχη του Πριγκόζιν με τον ρωσικό στρατό και η ένοπλη εξέγερση της οποίας ηγήθηκε τον Ιούνιο θα έδιναν άφθονο κίνητρο στο ρωσικό κράτος για εκδίκηση, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Guardian.

Τα κανάλια ενημέρωσης που συνδέονται με τη Wagner ανέφεραν γρήγορα ότι ένας ρωσικός πύραυλος αεράμυνας κατέρριψε το αεροπλάνο.

Το αεροσκάφος φέρεται να είχε τον αριθμό ουράς RA-02795. Το αεροπλάνο τελεί υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2019 λόγω της σύνδεσής του με τον Πριγκόζιν.

Διαβάστε ακόμη: