Η Μπαρτσελόνα μετά την φυγή του Λιονέλ Μέσι έχει χάσει τα σκήπτρα τόσο στο ισπανικό πρωτάθλημα όσο και στο Champions League. Ο Ζοάν λαπόρτα έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να φέρει ξανά στην διεκδίξηση τίτλων τους «μπλαουγκράνα» κάτι που απαιτεί να δαπανηθούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό. Μπορεί οικονομικά οι Καταλανοί να έχουν ορδοποδήσει, στον αγωνιστικό τομέα όμως πρέπει να γινουν αρκετά πράγματα.

Ο Λαπόρτα θέλει να κάνει ένα μεγάλο μεταγραφικό… κόλπο. Να φέρει στην ομάδα έναν παίκτη που θα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ειδικά στο επιθετικό κομμάτι. Κάποιον που θα ανεβάσει επίπεδο από τη μέση και μπροστά τους «μπλαουγκράνα» και αυτός είναι ο Λουίς Ντίας. Τουλάχιστον αυτό αναφέρουν τις τελευταίες ώρες ολοένα και περισσότερα διεθνή ΜΜΕ.

Η Μπαρτσελόνα είχε επαφές με τον εκπρόσωπο του παίκτη. Πιο συγκεκριμένα, ο Λαπόρτα είχε δείπνο με τον μάνατζερ του Κολομβιανού εξτρέμ της Λίβερπουλ, όπως γράφει και η κολομβιανή εφημερίδα «El Heraldo», αλλά και η ισπανική ιστοσελίδα «Football Espana». Αλλά για να προχωρήσει το πράγμα πρέπει να υπάρχουν εξελίξεις. Ειδικά στο οικονομικό κομμάτι.

Η Λίβερπουλ δεν είναι αρνητική στο να πουλήσει τον Ντίας. Αρκεί αυτό να γίνει με τους δικούς της όρους. Κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να δει πρόταση που να φτάνει τα 120 με 140 εκατομμύρια λίρες!

Η ποιότητα είναι το ζητούμενο για την Μπαρτσελόνα. Όχι μόνο τώρα. Αλλά εδώ και χρόνια. Οι Καταλανοί δείχνουν ότι ψάχνουν έναν παίκτη από τη μέση και μπροστά που θα μπορεί να συνδυάσει το θέαμα με την αποτελεσματικότητα.

Ο Λουίς Ντίας από τότε που άφησε την Πόρτο για λογαριασμό της Λίβερπουλ το έχει επιβεβαιώσει με τον καλύτερο τρόπο. Ακόμη και όταν είναι «ντεφορμέ» μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μένει να δούμε αν η Μπαρτσελόνα θα το πάει μέχρι τέλους.

Διαβάστε ακόμη: