Πίνακες ζωγραφικής, κοσμήματα, ρούχα υψηλής ραπτικής, έπιπλα, είδη διακόσμησης και προσωπικά αντικείμενα της αείμνηστης Μπάρμπαρα Γουόλτερς, μίας από τις κορυφαίες δημοσιογράφους της Αμερικής και από τις πιο προβεβλημένες γυναίκες στην αμερικανική τηλεόραση, πωλούνται σε δημοπρασία που διοργανώνει ο οίκος Bonhams.

Στα έργα τέχνης που ξεχωρίζουν περιλαμβάνονται αριστουργήματα του 19ου αιώνα και του 20ου, όπως οι πίνακες του Τζον Γουόρφ «Swan Boat», «Boston Public Gardens» και η αγαπημένη της δημιουργία «Flower Girls» (Peonies) όπως είχε αποκαλύψει στην αυτοβιογραφία, του ζωγράφου Τσάιλντ Χάσαμ.

Στη δημοπρασία «Barbara Walters: American Icon» (Μπάρμπαρα Γουόλτερς: Αμερικανικό Ίνδαλμα» που διοργανώνει ο οίκος Bonhams, μαζί με την κόρη της δημοσιογράφου, Ζακλίν Ντάνφορθ διατίθενται κοσμήματα από την εντυπωσιακή συλλογή της, το δαχτυλίδι αρραβώνων Χάρι Γουίνστον (με εκτιμώμενη τιμή 600.000 έως 900.000 δολάρια) με σμαραγδένιο διαμάντι 13,84 καρατίων σε πλατίνα, που της έδωσε ο παραγωγός Μερβ Άντελσον με τον οποίο παντρεύτηκε, όχι μία αλλά δύο φορές: από το 1981 έως το 1984 και από το 1986 έως το 1992, καρφίτσα με λουλούδια με ρουμπίνι και διαμάντια (με εκτιμώμενη τιμή 12.000 έως 18.000 δολάρια) και ζευγάρι σκουλαρίκια από πολύτιμους λίθους και διαμάντια κατά παραγγελία από τον σχεδιαστή Τζόελ Άρθουρ Ρόζενταλ με έδρα το Παρίσι, γνωστό ως JAR.

Οι συνεντευξιαζόμενοι και οι συνάδελφοι της Γουόλτερς δεν ήταν απλώς επαγγελματικοί συνεργάτες, αλλά συχνά φίλοι της και της άρεσε να διοργανώνει δείπνα για εκείνους στο σπίτι της.

Μερικοί από τους καλεσμένους της ήταν ο δρ. Χένρι και η Νάνσυ Κίσινγκερ, ο Όσκαρ και η Ανέτ ντε λα Ρέντα, ο Άντριου Λόιντ Γουέμπερ, η Κοντολίζα Ράις, ο Κόλιν και η Άλμα Πάουελ και ο Χιου Τζάκμαν.

Τα ντουλάπια ήταν γεμάτα με όλα τα απαραίτητα για τη διοργάνωση ενός καλού πάρτι, από μαχαιροπήρουνα Georg Jensen Sterling Silver Acorn Pattern μέχρι ένα αγγλικό σετ για τσάι, Silver Repousse Five Piece Tea and Coffee Service, αναφέρει ο οίκος δημοπρασιών.

Στα έπιπλα περιλαμβάνονται δημιουργίες του Mario Buatta, καθώς και μια βιβλιοθήκη με γραφείο Rococo Chinoiserie, στην οποία η Γουόλτερς έγραφε γράμματα σε φίλους και οικογένεια.

Η Μπάρμπαρα Γουόλτερς ήταν η πρώτη που ανέλαβε την παρουσίαση βραδινού τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων και εξασφάλισε ιστορικές συνεντεύξεις από ηγέτες και διασημότητες σε διεθνές επίπεδο για την τηλεόραση των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της καριέρας της, από το 1951 έως το 2015 όταν αποσύρθηκε από τα τηλεοπτικά πλατό. Κέρδισε 12 βραβεία Emmy, τα 11 από αυτά όσο εργαζόταν για το ABC News. Πέθανε το 2022 στα 93 της χρόνια.

Η δημοπρασία διοργανώνεται από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου online και με φυσική παρουσία στον οίκο Bonhams, στη Νέα Υόρκη στις 6 Νοεμβρίου.

Τα έσοδα θα διατεθούν σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, τις οποίες υποστήριζε η Μπάρμπαρα Γουόλτερς.

Διαβάστε ακόμη: