Μια μεγάλη αμερικανική επενδυτική τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο να αποκτήσει μερίδιο 10% στην ιταλική Banca Popolare di Sondrio, ανέφερε την Πέμπτη η εφημερίδα Il Sole 24 Ore, χωρίς να αναφέρει πηγές ή να κατονομάσει τον επενδυτή.

Οπως λέει το δημοσίευμα χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες “η κίνηση θα ανοίξει επίσης το δρόμο για την είσοδο της UniCredit στη μετοχική σύνθεση του ομίλου” και προσθέτει ότι η UniCredit αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, όπως επίσης και η Banca Popolare di Sondrio.

Ο διευθύνων σύμβουλος της UniCredit, Andrea Orcel, δήλωσε ότι υπάρχει «πολύς θόρυβος από ανθρώπους που προσπαθούν να δημιουργήσουν συναλλαγές αλλά οι αριθμοί δεν ταιριάζουν», σχολιάζοντας την είδηση σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV.

Τον Σεπτέμβριο, ο χρηματοοικονομικός όμιλος Unipol υπερδιπλασίασε το μερίδιό του σε σχεδόν 20% στην Pop Sondrio, σε μια κίνηση που θεωρήθηκε δυνητικά κινητήρια δύναμη της ενοποίησης στον τραπεζικό κλάδο της Ιταλίας. Η Unipol ελέγχει επίσης μερίδιο σχεδόν 20% στην ιταλική τράπεζα BPER.

Διαβάστε ακόμη: