Στη δικαιοσύνη για τον αποκλεισμό της από τη γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ προσφεύγει η Greenhill (συμφερόντων των εφοπλιστών Μπάκου – Καϋμενάκη).

Η Greenhill παρουσιάζει επίσης τα έγγραφα της Aeolus Investors και ζητά την παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η ανακοίνωση της Greenihill Investments Limited

“Μετά τα όσα πρωτοφανή διαδραματίστηκαν στην Γενική Συνέλευση μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στις 22.6.2021, η υπόθεση θα οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη που θα αποφανθεί. Επειδή όμως συνεχίζεται η προσπάθεια παραπληροφόρησης και στρέβλωσης των πραγματικών περιστατικών δίνουμε στη δημοσιότητα τo έγγραφο που είχε στείλει (14/6/2021) η Aeolus Investors LLC που παραχωρεί τα δικαιώματα ψήφου που διαθέτει στην GREENHILL INVESTMENTS LIMITED. Επίσης τα δύο σαφέστατα μηνύματα που εστάλησαν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης μετά από απαίτηση του προεδρείου της Συνέλευσης τα οποία αγνοήθηκαν. Όποιοι γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα.

Είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικό ότι στις δηλώσεις κύκλων της διοίκησης της εταιρείας, προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Παραδέχονται ότι οι μετοχές μας ανήκουν, και ότι η Aeolus / Farallon δέχεται ότι έχουμε εξουσία να ασκήσουμε τα δικαιώματα εξ αυτών ,ωστόσο, μας απέκλεισαν με παρέμβαση του προεδρείου. Παραδέχονται ακόμα ότι δύο από τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης (η παροχή εξουσίας να αποφασίζει για 5 χρόνια χωρίς έγκριση της Γ.Σ. των μετόχων νέες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου αλλά και πρόγραμμα διανομής stock option) που απαιτούσαν αυξημένη πλειοψηφία (των 2/3) δεν θα εγκρίνονταν, αν δεν εμποδίζονταν τα δικαιώματα ψήφου του μεγαλύτερου μετόχου της εταιρίας! (σ.σ. η Greenhill διατηρεί ποσοστό 25,5% στον όμιλο ΕλλάκτωρΕΛΛΑΚΤΩΡ -0,40%).

Πέραν όμως από την Δικαιοσύνη, είναι εύλογο να αναμένεται η επέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που έχει αρμοδιότητα και ευθύνες για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την πιστή τήρηση των κανόνων σε όλες τις εισηγμένες εταιρείες.

Υπενθυμίζουμε στους αλαζόνες που διοικούν την εταιρεία, την φράση ενός απλού πολίτη που είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του Βασιλιά Φρειδερίκου στην Πρωσία του 18ου αιώνα: «Υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο».

Τα έγγραφα που κατέθεσε η Greenhill:

pdf aeolus

pdfemailA