Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Με ανοιχτούς ορίζοντες η κυβέρνηση της 26ης Ιουνίου

-Έφτασε η ώρα ραγδαίων εξελίξεων και αλλαγών σε όλα τα επίπεδα

-Οι 1.500 μονάδες το «στοίχημα» του χρηματιστηρίου – Κοσμογονία από τις θετικές ανακοινώσεις των εισηγμένων σε όλο το εύρος του ταμπλό

-Προς απογείωση της οικονομίας, με καταιγισμό επενδύσεων – Δεν πρέπει να πάει χαμένη η νέα μεγάλη ευκαιρία για την χώρα – Γιατί έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις – Τα αποτελέσματα 3μήνου των τραπεζών προάγγελος για εποχές υψηλών επιδόσεων


Σε προχωρημένες συζητήσεις με το Open βρίσκεται ο AΝΤ1 – Είχαν προηγηθεί συζητήσεις του επιτελείου Σαββίδη με τον τηλεοπτικό σταθμό Star
-Το ποσό των 20 εκατ. ευρώ προσφέρει ο Θοδωρής Κυριακού και αναλαμβάνει υποχρεώσεις 16 εκατ. ευρώ – Η αδυναμία Ιβάν να φέρει λεφτά στην Ελλάδα επιδεινώνει την κατάσταση!
-Το μείζον ζήτημα της εισροής κεφαλαίων στη χώρα από τον Ρώσο ολιγάρχη προκαλεί ασφυξία στις εν Ελλάδι επιχειρήσεις του, ενώ το κλίμα μετά τις εκλογές επιδεινώνεται ως προς το πρόσωπό του!


Οι επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατά της ΔΕΗ, οι «εξαγγελίες» κρατικοποίησής της και η εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων της Ενέργειας που αποσκοπούσαν στον κατακερματισμό της!
-Τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που πολεμούν με δημοσιεύματα την επιχείρηση, που χρηματοδοτούσαν τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ κατά της οικογένειας Μητσοτάκη και τώρα παριστάνουν τους υποστηρικτές του Κυριάκου!


Ο δημοσκόπος της αντιπολίτευσης και η ενημέρωση μεσοβδόμαδα (πριν τις εκλογές) σε δύο πρώην θεσμικούς πολιτειακούς παράγοντες της Κεντροδεξιάς ότι η διαφορά ήταν το πολύ 6 μονάδες!
-Η παταγώδης αποτυχία των δημοσκόπων, που συντηρούσαν «πολιτικά παιχνίδια» και αποσκοπούσαν με τις μαϊμού διαρροές στη δημιουργία εντυπώσεων κατά του Μητσοτάκη!


Οι μεγάλοι «παίκτες» και οι διεργασίες στις τράπεζες!
-Απόφαση Μητσοτάκη: Χωρίς τον Μυλωνά θα προχωρήσει η πώληση του 20% της Εθνικής και υπό την προϋπόθεση ότι οι μετοχές που θα διατεθούν θα καταλήξουν σε χέρια φιλικά διακείμενα προς στην κυβέρνηση -Δύο συστημικές τράπεζες (η μία υπό ιδιωτικοποίηση) ενδιαφέρονται για το σχήμα Attica Ban k- Παγκρήτια – Ενδιαφέρον μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας για το 10% της Alpha Βank, η σχέση με τον Ολλανδό του Ελλάκτορα και ο παράγων Optima!


Ανοίγει ο δρόμος για τα μεγάλα deals, τις ιδιωτικοποιήσεις τραπεζών, τους εμβληματικούς διαγωνισμούς
-Η Επενδυτική Βαθμίδα και η αθρόα εισροή των ξένων funds!
-Στο κάδρο Εθνική, Τρ. Πειραιώς και το 10% της Alpha bank – Κλείνει η Τέρνα Ενεργειακή, προχωρεί κανονικά η Αττική Οδός
-Η πολιτική σταθερότητα για μια ακόμη τετραετία και η επικείμενη αυτοδυναμία Μητσοτάκη, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της οικονομίας, οδηγούν το Χ.Α. προς τις 1.300 μονάδες!


Ο προβεβλημένος της Ενέργειας, ο Αμερικανός πρέσβης, ένας πρώην αρχηγός κόμματος και ένας πρώην αρχηγός της ΕΥΠ
-Ένα δείπνο στο Κολωνάκι με φόντο την Μόσχα, τις εκλογές, τις υποκλοπές και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις!
-Το πιο hot κομμάτι της βραδιάς εξελίχθηκε όταν η ομήγυρης αποχώρησε και παρέμειναν ο πρέσβης κ. Τσούνης και ο ισχυρός της Ενέργειας πίνοντας ουίσκι ή βότκα (θα σας γελάσω) συζητώντας για κυρώσεις!


Η «κυρία» της δημοσιογραφίας που είχε συνάψει «στενή σχέση» με τον Πολ Τόμσεν…
-Ο χαφιεδισμός της εποχής εκείνης και οι πληροφοριοδότες-όργανα του αλαζόνα, αυθάδη και προκλητικού Δανού αποικιοκράτη του ΔΝΤ (που ήθελε να επιβάλει μισθούς 300 ευρώ), που χρησιμοποιούσαν τις «ειδικές σχέσεις» για να αντλούν ισχύ, να βρίσκουν δουλειές και να καρφώνουν!


Ο σεβάσμιος (άνω των 80) εφοπλιστής, το ακίνητο στα Ανάκτορα και η πλειοδοσία των 12 εκατ. ευρώ
-Η «σύγκρουση» με τον προνομιακό στοιχηματζή του ΣΥΡΙΖΑ και το δώρο στην προβεβλημένη σύντροφο!
-Το εν λόγω ακίνητο φέρεται να προέρχεται από πακέτο συμφωνίας (που περιλαμβάνει περίπου 50 ακίνητα προβολής) μεταξύ συστημικής τράπεζας και δυο εταιριών διαχείρισης ακινήτων, το μάνατζμεντ των οποίων προβληματίζει!


Έφτασε η ώρα της Αττικής Οδού: Η θριαμβευτική νίκη Μητσοτάκη απεγκλωβίζει την κυβέρνηση από πιέσεις συμφερόντων!
-Επιταχύνεται ο διαγωνισμός, κανονικά στις 10 Ιουλίου οι προσφορές!
-Τα 3+1 φαβορί: Macquarie – Όμιλος Κοπελούζου που θέλουν «εδώ και τώρα» τον διαγωνισμό, Ελλάκτωρ – Άβαξ – Meridiam και ΓΕΚ Τέρνα – First!
-Ο απρόβλεπτος παράγων Ιντρακάτ (με πορτογαλική Brisa)!


Θερμό επεισόδιο στο Beef Bar του Αστέρα Βουλιαγμένης μεταξύ επιχειρηματία και εφοπλιστή
-Ο επιχειρηματίας είναι και ποδοσφαιρικός παράγοντας, και ο πασίγνωστος εφοπλιστής εσχάτως ασχολείται και με την εστίαση!
-Αυτόπτες μάρτυρες, παρκαδόροι και γκαρσόνια λένε ότι οι δύο άντρες αντάλλαξαν «γαλλικά» και στο τέλος ο γνωστός ποδοσφαιράνθρωπος βιαιοπράγησε (δυο χαστούκια;) κατά του εφοπλιστή ο οποίος έφυγε με ταξί!!!


Η Εθνική Τράπεζα θα καταλήξει (ΜΟΝΟ) σε φιλοκυβερνητικά χέρια!
– Μεγαλοεφοπλιστές, επιχειρηματίες, ημέτερα ξένα funds και διερευνητικές επιστολές – Γιατί χάλασε δ;yο φορές ο σχεδιασμός, ποιους έκοψε ο Μητσοτάκης!
-Δύο κορυφαίοι (καραβοκύρηδες και όχι μόνο) έστειλαν επιστολές στο ΤΧΣ για δύο τράπεζες (Alpha – Πειραιώς) μέσω των γραφείων τους στο εξωτερικό! Το ενδιαφέρον Χόλτερμαν για την Alpha, που παραμένει αμείωτο!


Οι πρώτοι των πρώτων: Πιερρακάκης, Δένδιας, Χατζηδάκης, Χρυσοχοΐδης – Τι σηματοδοτούν και τι εκφράζουν
– Ο σοβαρός τεχνοκράτης και κεντρογενής Πιερρακάκης που άγγιξε την νεολαία
– Ο σαρωτικός Δένδιας και ο μετριοπαθής Χατζηδάκης που κέρδισε τον θορυβώδη Άδωνι!
– Η νίκη του Χρυσοχοΐδη και η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στο διαχρονικό έργο του
– Ο Σκυλακάκης στη θέση του «λογιστή» Σταϊκούρα
– Για πρόεδρος της Βουλής η Κεραμέως και ο Σταύρος που έρχεται!


Με την βοήθεια της φιλορωσικής οικογένειας του εφοπλιστή και τέως διοικητή του Αγίου Όρους Αθ. Μαρτίνου «σάρωσε» η Σ. Ζαχαράκη στην Ανατολική Αττική!
-Η βουλευτής κόρη του, Γεωργία, δεν κατέβηκε στις εκλογές…
-Κάποιοι από το Μαξίμου –και όχι μόνο– στήριξαν την Σοφία Ζαχαράκη με την ανύπαρκτη κοινοβουλευτική δράση, για να «κοντύνουν» τον Μάκη Βορίδη – Τα αθλητικά σωματεία και η Εκκλησία!


Οι εξελίξεις στο «μέτωπο» του προϋπολογισμού και το «τέλος» της δημοσιονομικής χαλάρωσης
Η επιστροφή των δημοσιονομικών κανόνων, μετά την πανδημία και την ενεργειακή κρίση, και η έμφαση πλέον στις δημόσιες επενδύσεις


Ρεκόρ η Ελλάδα στις ΑΠΕ, αλλά πολύ ακριβή η χονδρική ρεύματος
-Η Κομισιόν ανοίγει τον δρόμο για επιστροφή επιδοτήσεων στους Έλληνες παρόχους


Έτσι θα ενταχθούν οι traders ρεύματος στην ημερήσια αγορά ενέργειας
-Έτοιμη η ΚΥΑ για όρους πρόσβασης μονάδων ΑΠΕ και για αποθήκευση – Οι «κόφτες» που βάζει ο ΔΕΔΔΗΕ


Airbnb: Τα «σκαμπανεβάσματα» της μετοχής και οι ελπίδες για άνοδο των κρατήσεων
-Πρωτιά της Ελλάδας στη βραχυχρόνια μίσθωση – Στην κορυφή στις αναζητήσεις η Μύκονος


Πέρα από το ουκρανικό μέτωπο: Ρωσία και BRICS κερδίζουν τον οικονομικό πόλεμο
-Οι κυρώσεις της Δύσης γύρισαν μπούμερανγκ, όπως αναμέναμε…
-Η αποδολαριοποίηση προχωρά: Ρεκόρ συναλλαγών σε ρούβλια-γουάν

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 27 Μαΐου!

Διαβάστε περισσότερα