Αύγουστος στην Αθήνα: Πώς να περάσεις τις «διακοπές» σου στην πόλη. Με όπλο τον πολιτισμό της αλλά και τις ομορφιές που κρύβει, η Αθήνα και η Αττική γενικότερα μπορεί να αποτελέσει ιδανικό τόπο για τον ντόπιο κάτοικο που θα μείνει «εντός των τειχών» τη θερινή περίοδο.

Καθώς πέφτουν τα ντεσιμπέλ στους δρόμους της πόλης και αραιώνει η κίνηση των οχημάτων αλλά και των κατοίκων της, θα έλεγε κανείς ότι όλα «μεταμορφώνονται» προς το καλύτερο για τον επισκέπτη της.

Η άνεση στις μετακινήσεις, η γρήγορη πρόσβαση στους προορισμούς είναι στοιχεία που προσδίδουν πόντους στη φιλικότητα της πόλης, κάτι που εκτιμάται από Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Αύγουστος: Ο πολιτισμός το ισχυρό χαρτί της Αθήνας

Σε ό,τι αφορά τις επιλογές που ξεδιπλώνονται για όσους παραμείνουν στην Αθήνα, κάθε άλλο παρά λίγες είναι. Ο πολιτισμός είναι το ισχυρό χαρτί της πρωτεύουσας κάτι που φαίνεται από τις επισκεψιμότητες των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων που κατακλύζουν οι εισερχόμενοι τουρίστες.

Ο Παρθενώνας, το πιο λαμπρό δημιούργημα της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, σε συνδυασμό με το νέο μουσείο της Ακρόπολης αποτελούν ίσως τον ισχυρότερο πόλο έλξης για τους ξένους επισκέπτες μας και όχι μόνο. Κάθε επίσκεψη στο χώρο της Ακρόπολης είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για οποιονδήποτε.

Αύγουστος στην Αθήνα

Αντίστοιχης συναισθηματικής ικανοποίησης είναι και η επίσκεψη στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, με την μόνιμη έκθεση για την ιστορία της Νεότερης Ελλάδας, η επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα μουσεία στον κόσμο, η επίσκεψη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης κά.

Αύγουστος: Εναλλακτικές «διακοπές» στην Αθήνα

Όσο μεγάλη και να είναι η απογοήτευσή μας τη στιγμή που βλέπουμε όλους τους γνωστούς μας να ανεβάζουν φωτογραφίες από όμορφες παραλίες των Κυκλάδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δε μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε και τη θετική πλευρά της παραμονής στην Αθήνα -ή και σε οποιαδήποτε μεγάλη ελληνική πόλη- κατά τη διάρκεια του πιο «εμβληματικού» μήνα του ελληνικού καλοκαιριού.

Μάλιστα, τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης κατάστασης οφείλονται ακριβώς σε αυτή την εγκατάλειψη της Αθήνας από τους κατοίκους της, το άδειασμα της πόλης που μας ταλαιπωρεί διαρκώς με το συνωστισμό της.

Εύκολο παρκάρισμα, ελάχιστη κίνηση στους δρόμους, ελεύθερες ξαπλώστρες στην παραλία, άδεια ΜΜΜ, ευκολία στην κράτηση τραπεζιού σε όλα τα αγαπημένα σας στέκια και χαλαροί ρυθμοί που δε θυμίζουν σε τίποτα την κουραστική ρουτίνα των αστικών κέντρων είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που αξίζει να βιώσετε έστω και μία φορά την εμπειρία μιας Αθήνας που θυμίζει πόλη… φάντασμα.

Αύγουστος: Εξερευνήστε τη μοναδική ακτογραμμή της Αττικής

Μπορεί οι παραλίες των νησιών μας να είναι αυτές που έχουν κάνει τη χώρα μας διάσημη σε ολόκληρη την υφήλιο, ωστόσο η ακτογραμμή της Αττικής, αλλά και εκείνες των κοντινών μας Πελοποννήσου και Εύβοιας αξίζουν σίγουρα μία επίσκεψη.

Αύγουστος στην Αθήνα

Ενδεικτικά μερικές δοκιμασμένες προτάσεις, που θα σας θυμίσουν νησί και για τις οποίες έχουμε μιλήσει στο παρελθόν:

  • Παραλία Τσονίμα: Ανοργάνωτος, απάνεμος κολπίσκος της Αττικής, με κρυστάλλινα νερά και εύκολη πρόσβαση
  • Παραλία Αυλάκι: Μια από τις πιο οικονομικές αλλά και όμορφες επιλογές για οργανωμένη πλαζ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα (
  • Παραλία Μπρεξίζα: Τεράστια παραλία στη Νέα Μάκρη (υπάρχουν οργανωμένα και ανοργάνωτα τμήματα), με φοίνικες, δίπλα σε ένα αρχαίο αιγυπτιακό ιερό
  • Παραλία Μυλοκοπή: Η δυσπρόσιτη, διπλή ακρογιαλιά πλάι στο Λουτράκι που θυμίζει νησί και μάλλον η καλύτερη παραλία στη λίστα
  • Παραλία Ερωτοσπηλιά: Ένας απομονωμένος παράδεισος, με χώρο για λίγες μόνο ψάθες κοντά στο Πόρτο Ράφτη
  • Παραλία Αλυκές: Κοσμοπολίτικη πλαζ που προσφέρει όλες τις ανέσεις στη Χαλκίδα
  • Παραλία Πευκιάς: Εξωτική παραλία με καταγάλανα νερά, βότσαλο και άφθονη σκιά στο Ξυλόκαστρο

Οάσεις δροσιάς στο κέντρο της πόλης

Μια ακόμα ιδέα είναι να επιλέξετε για τις βουτιές σας κάποια από τις δροσερές πισίνες, οι οποίες βρίσκονται διάσπαρτες στην Αθήνα και προσφέρουν όλες τις ανέσεις.

Αύγουστος στην Αθήνα

Παρακάτω, αναφέρουμε ενδεικτικά μερικές από τις πιο απολαυστικές πισίνες της Αθήνας:

  • Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς
  • Saint George Lycabettus Hotel, Λυκαβηττός
  • Margi Hotel, Βουλιαγμένη
  • Semiramis, Κηφισιά
  • Fresh, κέντρο Αθήνας

Θερινά σινεμά

Το καλοκαίρι στην πόλη συνεπάγεται απαραιτήτως και θερινό σινεμά, καθώς οι ζεστές νύχτες ενδείκνυνται για βραδινές εξόδους σε όμορφες ταράτσες, με μία κρύα μπίρα στο χέρι και τη μυρωδιά του βουτυρωμένου ποπ κορν να πλανάται στον αέρα… Πρόκειται για μια εμπειρία τόσο ατμοσφαιρική και νοσταλγική, που για λίγες ώρες θα νιώσετε ότι δεν ζηλεύετε καθόλου εκείνους που παραθερίζουν σε κάποιο νησί.

Παρακάτω θα δείτε πέντε από τα πιο ιδιαίτερα θερινά σινεμά της Αθήνας:

Αύγουστος στην Αθήνα

  • Stellar: Σε αυτή την ταράτσα δίπλα στο μουσείο Μπενάκη μπορείτε να δείτε τις αγαπημένες σας ταινίες, απολαμβάνοντας μενού από διακεκριμένους σεφ, οι οποίοι και το σχεδίασαν συγκεκριμένα για την εκάστοτε ταινία.
  • Pool Your Cinema: Στον έβδομο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» θα βρείτε μία πισίνα με θέα την Ακρόπολη, οργανικά nachos με ανανά, λαχταριστά μπέργκερς και μερικές από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.
  • Cine Φλοίσβος: Ένα θερινό σινεμά ακριβώς δίπλα στη θάλασσα σας περιμένει στο Φλοίσβο, με τα διαθέσιμα σνακς να περιλαμβάνουν από πίτσα μέχρι και… κεφτεδάκια.
  • Θησείον: Ατμοσφαιρικός κινηματογράφος με μεγάλη ιστορία και παγκόσμιες διακρίσεις (στο παρελθόν είχε βρεθεί στην κορυφή της λίστας του CNN με τους πιο απολαυστικούς κινηματογράφους στον κόσμο).
  • Άνεσις: Δροσερή ταράτσα με urban αέρα και τα πιο άνετα καθίσματα που έχετε δει ποτέ σε σινεμά.