Ο Δεκαπενταύγουστος σας βρίσκει στην Αθήνα; Ένα τραγούδι λέει πως η Αθήνα είναι μια πόλη όπου όλοι περνούν φίνα και δε διαφωνήσουμε καθόλου. Ο Δεκαπενταύγουστος είναι μια μέρα κατά την οποία συνηθίζεται να λείπουν οι περισσότεροι σε διακοπές, αλλά εσύ έμεινες στην πόλη και ψάχνεις να βρεις τι θα κάνεις. Η Αθήνα είναι μια πόλη που έχει επιλογές για όλους και καλύπτει όλων τα γούστα. Οπότε, να ξέρεις, πως δεν παίζει να μη βρεις να κάνεις κάτι στην πόλη. Αρκεί να έχεις διάθεση!

Δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα – Αυτά είναι τα μέρη που αξίζει να επισκεφτείς

1. Αναφιώτικα

Απλά υπέροχα. Πάρε το τρένο, κατέβα στη στάση Μοναστηράκι και ξεκίνα να περπατάς προς τα πάνω. Θα συναντήσεις σοκάκια που θα σου θυμίσουν παλιές ταινίες και θα βρεις σίγουρα ένα μέρος να αράξεις για καφέ, ουζάκι ή μπύρες.

2.Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Τζιτζιφιές)


Ιδανικό μέρος για να κάνεις βόλτες, να χαζέψεις γύρω σου και να κάνεις ποδήλατο. Πάρε καφέ στο χέρι και περπάτα. Δε θα είσαι μόνος σου και θα μπορέσεις να ηρεμήσεις καθώς είναι τέλειο μέρος για να καθίσεις και να χαλαρώσεις. Μπορείς ακόμη να διοργανώσεις πικ-νικ και να πας με φίλους που έχουν μείνει εδώ.

3. Κουκάκι

Δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα
Alternative περιοχή που διαθέτει μικρά μαγαζάκια για καφέ και μπύρα. Φυσικά, μπορείς να απολαύσεις και κάποιο δροσιστικό κοκτέιλ και να αράξεις.

4. Γλυφάδα


Μια περιοχή κοντά στη θάλασσα που αξίζει να επισκεφτείς αν έμεινες Δεκαπεντάυγουστο στην Αθήνα. Έχει τα πάντα και πολλά μαγαζιά θα είναι ανοιχτά σήμερα για να υποδεχτούν τους εναπομείναντες στην πόλη. Μπορείς να πας με το τραμ ή με κάποιο λεωφορείο, να κάνεις βόλτα στην παραλία και έπειτα να επισκεφτείς κάποιο μαγαζί για φαγητό ή ποτό.

5. Δεκαπενταύγουστος στο κέντρο στην Αθήνα


Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή. Ο Δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα και ιδιαίτερα στο κέντρο της, θα σε κάνει να νιώσεις σαν τουρίστας στην πόλη σου. Οι περισσότεροι που θα δεις στο δρόμο είναι τουρίστες που θα περπατούν στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, στα σοκάκια στο Μοναστηράκι ή στην Αιόλου. Υπάρχουν πολλές επιλογές. Καρύτση, Αγίας Ειρήνης, Θησείο, you name it! Μη ξεχάσεις να βγάλεις φωτογραφίες και να βρεις ένα μέρος για να χαλαρώσεις! Α! Να έχεις ένα μπουκάλι νερό μαζί σου γιατί θα έχει ζέστη.

Δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα: 5+2 παραλίες για όλα τα γούστα

Ο Αγιος Νικόλαος της Αναβύσσου

Δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα
Ηρεμία και χαλάρωση! Τι άλλο μπορεί κανείς να θέλει ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. Και η παραλία του Αγίου Νικολάου στην Ανάβυσσο αυτό ακριβώς προσφέρει με τον ήσυχο και ανοργάνωτο κολπίσκο πίσω από το μικρό εκκλησάκι, με καθαρά γαλαζοπράσινα νερά, που θυμίζουν τοπίο από νησί.

Μη σας μπερδέψει πάντως το γεγονός ότι η παραλία δεν φαίνεται από τον δρόμο της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου. Θα τη βρείτε ακολουθώντας την ταμπέλα προς την εκκλησία. Φτάνοντας στον Άγιο Νικόλαο, συνεχίζετε πεζή το μονοπάτι που ξεκινά εκεί, και στο σταυροδρόμι θα πάτε δεξιά και θα οδηγηθείτε στην παραλία.

Για όσους προτιμάτε ξαπλώστρες, υπάρχει και τεράστια αμμουδιά με beach bars, γήπεδα beach volley και beach soccer. Και για τους γυμνιστές υπάρχει ένας ακόμη μικρός κολπίσκος, όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας ανενόχλητοι.

Η Αλθέα στα Σκαλάκια της Αγίας Μαρίνας


Πρόκειται για μία από τις μυστικές παραλίες της Αττικής που όμως τα τελευταία χρόνια την έχουν ανακαλύψει αρκετοί. Επειδή όμως μιλάμε για το Σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου, οι πιθανότητες είναι με το μέρος σας να μη συναντήσετε κόσμο.

Αντικρίζοντας την παραλία, θα νιώσετε πως βρίσκεστε σε κάποιο νησί, καθώς πρόκειται για έναν γραφικό μικρό κόλπο με βότσαλα και τιρκουάζ νερά. Δεν υπάρχει κάποια καντίνα εδώ, ξαπλώστρες και ομπρέλες, οπότε φροντίστε να προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα. Όταν ο ήλιος αρχίσει να δύει, μη βιαστείτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας -η θέα του ηλιοβασιλέματος από εδώ είναι μαγική! Μια εξαιρετική επιλογή για απόδραση μέσα στην πόλη.

Ο Χάρακας

Δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα

Στο 62ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Αθηνών-Σουνίου, πριν από τον οικισμό Λεγραινά, ακολουθήστε την πινακίδα αριστερά προς Χάρακα.

Μετά από λίγο θα βρεθείτε σε μια αμμώδη παραλία, με κρυστάλλινα νερά, ξαπλώστρες και πεύκα, που προσφέρουν τη σκιά τους ώστε να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Υπάρχουν επίσης δύο beach bars που δεν παίζουν δυνατή μουσική, οπότε μπορείτε να διαβάσετε κάποιο βιβλίο με την ησυχία σας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις καθημερινές η ομπρέλα και οι ξαπλώστρες είναι χωρίς χρέωση, αρκεί να καταναλώσετε κάτι από το bar, ενώ τα Σαββατοκύριακα το σετ είναι στα 10 ευρώ, συν η παραγγελία σας.

Το Θυμάρι

Καθαρά, ρηχά νερά, περιποιημένη αμμουδιά και πρόθυμο προσωπικό. Αυτά καθιστούν το Θυμάρι μια από τις πιο αγαπημένες παραλίες της Αττικής.

Συν ότι πρόκειται για μια παραλία για όλα τα γούστα. Από τη δεξιά πλευρά υπάρχουν ξαπλώστρες και beach bar, ενώ από την αριστερή πλευρά η παραλία είναι ελεύθερη. Στο ενδιάμεσο κομμάτι υπάρχουν βραχάκια για πιο prive καταστάσεις.

Moraitis Beach

Τη γνωρίζουν άπαντες, καθώς λειτουργεί από το 1979 και θεωρείται ένα από τα σημεία αναφοράς της παραλίας του Σχοινιά.

Στο χώρο της παραλίας μπορείτε να ξεκουραστείτε στις ξαπλώστρες, να κάνετε δροσιστικές βουτιές στη θάλασσα και εν συνεχεία να χαρείτε τον καλοκαιρινό ήλιο πίνοντας έναν παγωμένο καφέ ή ένα super καλοκαιρινό cocktail. Από τα δυνατά σημεία όμως του Moraitis Beach είναι το sport center, που λειτουργεί εκεί με windsurfing, sup, wakesurf water ski και wakeboard.

Eden Beach Resort Hotel

Δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα
Η ξακουστή παραλία EverEden έχει τη δική της ιστορία στο beach life της Αθηναϊκής Ριβιέρα. Το τοπωνύμιο της περιοχής προέρχεται από τον Μαύρο Βράχο, που δεσπόζει στο κέντρο του κόλπου και χωρίζει την ακτογραμμή σε δύο παραλίες. Η παραλία βραβεύεται εδώ και 23 χρόνια με γαλάζια σημαία, ενώ εδώ μπορείτε να βρείτε σνακ μπαρ, cocktail μπαρ, εστιατόριο, επαγγελματική σχολή θαλάσσιων σπορ και θαλάσσιο πάρκο αναψυχής.

Κάθε απόγευμα δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι λαμβάνει χώρα μια μικρή ιεροτελεστία στην παραλία EverEden, όπου o κόσμος μαζεύεται στον μόλο, ώστε να απολαύσει τον ήλιο που δύει πίσω από την Αίγινα.

Για το Σαββατοκύριακο, οι βουτιές στην Eden κοστίζουν 20 ευρώ στο σετ της ξαπλώστρας, ενώ τις καθημερινές είναι στα 6 ευρώ.

Aegeon Beach Hotel

Το Aegeon Beach Hotel βρίσκεται στο Ακρωτήριο του Σουνίου, ακριβώς δίπλα στην αμμώδη παραλία, και διαθέτει, εκτός από υπέροχα, καθαρά νερά, και συναρπαστική θέα στο Αιγαίο και στον Ναό του Ποσειδώνα.

Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου υπάρχει εστιατόριο και παιδική χαρά, αλλά όσοι θέλετε να απολαύσετε το φαγητό σας δίπλα στο κύμα μπορείτε να γευματίσετε στις ψαροταβέρνες ο Ηλίας και το Ακρογιάλι, που απέχουν περίπου 5 λεπτά με τα πόδια από το κατάλυμα.

Λιτές γραμμές, ζεστά χρώματα, πλήρως εναρμονισμένα με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Οι τιμές στις ξαπλώστρες είναι 15 ευρώ το σετ για τις καθημερινές και 30 ευρώ για το Σαββατοκύριακο.