Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά το περιστατικό στο οποίο φαίνεται να επιτίθεται σε υπάλληλο του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» επειδή έχασε πτήση.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε παραπέμψει τον Λευτέρη Αυγενάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος με αίτημα τη διαγραφή του για το περιστατικό. «Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Αυγενάκης: Σέβομαι την απόφαση, αλλά παραμένω βουλευτής

Ο Λευτέρης Αυγενάκης με δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γνωστοποίησε ότι δεν παραδίδει την έδρα και παραμένει βουλευτής, ωστόσο τονίζει ότι σέβεται την απόφαση του πρωθυπουργού σχετικά με τη διαγραφή του.

Η ανάρτηση του:

«Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου απο την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή. Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη.

Ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος. Ανήκω στη Νεα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας».

Πειθαρχική ποινή και από τη Βουλή

Νωρίτερα, με τον Λευτέρη Αυγενάκη επικοινώνησε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος του ζήτησε εξηγήσεις για την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη, ο οποίος έχει καλέσει τον πρώην υπουργό για εξηγήσεις στη Βουλή.

«Η συμπεριφορά του Λευτέρη Αυγενάκη στον χώρο του αεροδρομίου ήταν απαράδεκτη. Ζήτησα και τον είδα, καταλαβαίνω πως ζήτησε συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ τέτοια συμπεριφορά από άνθρωπο που υπηρετεί το κοινοβούλιο», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τασούλας.

Για να προσθέσει:

«Εφαρμόζοντας τις αρχές της Βουλής και το άρθρο 77 του κανονισμού της Βουλής περί καταφρόνησης πολιτειακού θεσμού για ένα περιστατικό που είδε και αποδοκίμασε όλη η Ελλάδα, είμαι αναγκασμένος να επιβάλλω την ποινή της μομφής στον κ. Αυγενάκη».

Πρόκειται για ποινή μομφής και αποκλεισμό 15 ημερών από κάθε συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Τέλος, η διαγραφή του κ. Αυγενάκη από την ΚΟ θα διαβιβαστεί στην Βουλή μετά την επικύρωση της σχετικής απόφασης της επιτροπής δεοντολογίας του κόμματος, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε ακόμη