Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχώρησαν την Τετάρτη, καθώς οι ανησυχίες παρέμειναν σχετικά με το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ πριν από την προθεσμία της 5ης Ιουνίου.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,2% στις 12:45 ώρα Λονδίνου, με τις μετοχές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου να υποχωρούν 2% και τις χημικές ουσίες κατά 1%. Η τεχνολογία και τα μέσα ενημέρωσης κέρδισαν περίπου 0,4% και 0,5%, αντίστοιχα.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7508.79 μονάδες αρνητικός κατά 0,18%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται πτωτικά κατά 0,48%, στις 7508.79. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται χαμηλότερα κατά 0,77%, στις 7153.92. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 26404.34 μονάδες μειωμένος κατά 0,65%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 9130 μονάδες αρνητικός κατά 0,41%.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ψήφιση μιας βασικής διαδικαστικής ψηφοφορίας στην Επιτροπή Κανονισμών της Βουλής την Τρίτη, ο Νόμος για τη Δημοσιονομική Ευθύνη έχει προσωρινά προγραμματιστεί να τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή με την πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών την Τετάρτη. Στη συνέχεια, πρέπει να περάσει από τη Γερουσία που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς πριν από τη Δευτέρα, όταν το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ προβλέπει ότι δεν θα έχει αρκετά χρήματα για να καλύψει τις υποχρεώσεις του χρέους. Το μη κομματικό Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου την Τρίτη εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο θα έβλεπε τα δημοσιονομικά ελλείμματα «να μειωθούν κατά περίπου 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια» την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με τις προβλέψεις του κόμματος – ενδεχομένως παρέχοντάς του πρόσθετη υποστήριξη.

Εν τω μεταξύ οι τεχνολογικές μετοχές συνεχίζουν να δέχονται ώθηση από τον ενθουσιασμό γύρω από την εισηγμένη στις ΗΠΑ Nvidia.

Στο 6% τον Μάιο ο πληθωρισμός στη Γαλλία

Τα νέα στοιχεία της Τετάρτης το πρωί έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στη Γαλλία μειώθηκε στο 6% τον Μάιο, από 6,9% τον Απρίλιο.

Οι τιμές ήταν 0,1% χαμηλότερες σε μηνιαία βάση στον δείκτη συγκρίνοντας τον πληθωρισμό σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ. Τα στοιχεία ήταν χαμηλότερα από τα προβλεπόμενα σε δημοσκόπηση του Reuters με οικονομολόγους. Τα στοιχεία για τον γερμανικό πληθωρισμό θα ανακοινωθούν το απόγευμα, εν όψει της ταχείας ανάγνωσης της ευρωζώνης την Πέμπτη.

Οι επενδυτές αξιολογούν επίσης στοιχεία από την Κίνα, όπου ο δείκτης των διευθυντών αγορών της μεταποίησης υποχώρησε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα και με ταχύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο. και οι τιμές και οι συναλλαγές των ακινήτων «αποδυναμώθηκαν απότομα».

Διαβάστε περισσότερα