Με μικρή άνοδο έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση ο Dow Jones, αφότου ανήλθε σε επίπεδο ρεκόρ ενδοσυνεδριακά χάρη στην εκτίναξη της μετοχής της UnitedHealth, καθώς η Berkshire Hathaway του Warren Buffett ανακοίνωσε ότι αύξησε το μερίδιό της στον ασφαλιστικό κολοσσό. Απεναντίας, ο S&P 500 και ο Nasdaq έκλεισαν με πτώση, καθώς τα μικτά μακροοικονομικά στοιχεία προκάλεσαν αμφιβολίες για την επόμενη κίνηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά το ύψος των επιτοκίων δανεισμού.

Η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump και του Ρώσου ομολόγου του Vladimir Putin βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με τις αγορές να ελπίζουν ότι θα μπορούσε να ανοίξει ο δρόμος για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία και να ξεκαθαριστούν οι προοπτικές των τιμών του πετρελαίου.

Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 18,74 μονάδες, ή 0,29%, κλείνοντας στις 6.449,80 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 87,69 μονάδες, ή 0,40%, κλείνοντας στις 21.626,98 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 34,86 μονάδων, ή 0,08%, στις 44.946,12.

Συνολικά, οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street ολοκλήρωσαν την δεύτερη εβδομάδα κερδών, με ώθηση από τις προσδοκίες ότι η Fed θα μπορούσε να επανεκκινήσει τον κύκλο χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής με μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Η κεντρική τράπεζα μείωσε τελευταία φορά το κόστος δανεισμού τον Δεκέμβριο και δήλωσε ότι οι δασμοί ενδέχεται να εντείνουν τις πιέσεις στις τιμές. Ωστόσο, η πρόσφατη εξασθένηση της αγοράς εργασίας και τα σημάδια ότι οι δασμοί δεν ασκήσει ακόμα επίδραση στις τιμές καταναλωτή έχουν κάνει τους επενδυτές να πιστεύουν σε μια πιθανή μείωση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με σχετική έκθεση που δημοσιεύθηκε νωρίτερα, οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο αυξήθηκαν, αλλά η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και τα στοιχεία για την παραγωγή των εργοστασίων έδειξαν ότι οι δασμοί είχαν αρνητικές επιπτώσεις σε άλλους τομείς της οικονομίας.

Ο Trump δήλωσε ότι θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα την επιβολή δασμών στον χάλυβα και τους ημιαγωγούς.

Διαβάστε ακόμη: