search

LIFESTYLE

Avatar 2: Έτοιμο να εκθρονίσει το «Τop Gun: Maverick»

Ο προκάτοχός του Avatar, το 2009, ξεκίνησε επίσης αργά, αλλά τελικά έκανε ρεκόρ εισπράξεων ξεπερνώντας τα 2,92 δισ. δολάρια

Avatar 2: Έτοιμο να εκθρονίσει το «Τop Gun: Maverick»

Η ταινία Avatar: The Way of Water” της Walt Disney είναι έτοιμη να γίνει η ταινία με τις περισσότερες εισπράξεις για το 2022, αφού κατέκτησε την πρώτη θέση στο box office για τρίτο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο.

Η ταινία επιστημονικής φαντασίας απέφερε 63,4 εκατ. δολάρια σε εγχώριες πωλήσεις εισιτηρίων τις τρεις πρώτες ημέρες του Σαββατοκύριακου της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με εκτίμηση της Disney την Κυριακή. Έχει αποφέρει 1,38 δισ. δολάρια παγκοσμίως από την κυκλοφορία της στις 16 Δεκεμβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι την ταινία της Disney μπαίνει σε τροχιά εισπράξεων άνω 1,49 δισ. δολαρίων σε πωλήσεις για το Top Gun της Paramount Global: Maverick, την ταινία με τα υψηλότερα έσοδα που κυκλοφόρησε το 2022. Η ταινία με το μαχητικό αεροσκάφος του Τομ Κρουζ έβγαλε τα περισσότερα χρήματα στους εγχώριους κινηματογράφους μέσα στη χρονιά, ενώ το «The Way of Water» την ξεπερνά διεθνώς.

Οι επιδόσεις του Σαββατοκύριακου αποδεικνύουν την ασυνήθιστη αντοχή του franchise του Avatar. Το The Way of Water δεν είχε καν ένα από τα τρία κορυφαία εγχώρια ανοίγματα του 2022. Ο προκάτοχός του Avatar του 2009 ξεκίνησε επίσης αργά, αλλά τελικά πούλησε εισιτήρια αξίας ρεκόρ 2,92 δισ. δολαρίων.

Τα οπτικά εφέ και η χρήση νέων τεχνολογιών τρισδιάστατης προβολής αποτέλεσαν σημείο πώλησης και για τις δύο ταινίες. Οι ταινίες Avatar ενσωματώνουν τις πραγματικές κινήσεις των ηθοποιών που υποδύονται τα μέλη μιας ιθαγενούς ανθρωποειδούς φυλής Na’vi σε τεχνολογία CGI. Η χρήση της τεχνολογίας βοήθησε να γίνουν οι ταινίες μερικές από τις πιο ακριβές που έχουν παραχθεί ποτέ.

Η δεύτερη προσθήκη στο franchise του σκηνοθέτη, Τζέιμς Κάμερον, είναι πιθανότατα σε καλό δρόμο για να επιτύχει τουλάχιστον το οικονομικό ισοζύγιο, ένα επίτευγμα δεδομένου του υψηλού κόστους παραγωγής του. Αυτό αποτελεί καλό σημάδι για μια σειρά από συνέχειες που έχει προγραμματίσει η Disney για το franchise μέχρι το 2028. Ο γίγαντας της ψυχαγωγίας στο Μπέρμπανκ της Καλιφόρνιας απέκτησε τα δικαιώματα των ταινιών του Τζέιμς Κάμερον στο πλαίσιο της εξαγοράς της 20th Century Fox, ύψους 71 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το 2019.

Λίστα Top 10 | Σαββατοκύριακο από 30 Δεκεμβρίου

Παρά τις αρκετές δυνατές επιδόσεις, οι κινηματογράφοι εξακολουθούσαν να έχουν μια κακή χρονιά, σε σύγκριση με τις προ πανδημίας εποχές. Οι πωλήσεις στο box office της Βόρειας Αμερικής έφτασαν περίπου τα 7,46 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, πολύ λιγότερα από τα 11,4 δισεκατομμύρια δολάρια πωλήσεων του 2019, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Comscore.

Μέρος της πτώσης οφείλεται στο γεγονός ότι η πανδημία του κορωνοϊού άφησε πολλές παραγωγές πίσω με αποτέλεσμα ο προγραμματισμός να χρειαστεί πολύ καιρό ωσότου διευθετηθεί. Επίσης, ο εγκλιεσμός έστρεψε το κοινό στην προβολή των ταινιών μέσω online streaming στο σπίτι με πολύ λιγότερο κόστος και αναμονή.

Οι μόνες αισιόδοξες προβλέψεις για το 2023 έχουν γίνει για τις ταινίες περιπέτειας franchise, συμπεριλαμβανομένων των Indiana Jones και Transformers, χωρίς να γίνεται λόγος για τις λύσεις που μπορεί να δώσουν οι άνθρωποι της βιομηχανίας για ένα κλάδο που αιμορραγεί.

Διαβάστε ακόμη: