search

CAR

Audi: «Αδυνατισμένα» με 630 ίππους τα RS6/RS7 Performance Edition

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρία τα νέα τετρακίνητα RS6 Avant και RS7 Sportback Performance Edition είναι πιο ισχυρά, ελαφρύτερα και πιο άγρια στην όψη

Audi: «Αδυνατισμένα» με 630 ίππους τα RS6/RS7 Performance Edition

Στους «αχόρταγους» για δύναμη απευθύνεται η νέα έκδοση Performance που δημιούργησε η Audi για τα RS6/RS7. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρία τα νέα τετρακίνητα RS6 Avant και RS7 Sportback Performance Edition είναι πιο ισχυρά, ελαφρύτερα και πιο άγρια στην όψη! Τροφοδοτούνται από τον αναβαθμισμένο V8 κινητήρα των 4.0 λίτρων, ο οποίος απέκτησε μεγαλύτερα turbo και αυξημένη πίεση υπερπλήρωσης. Έτσι, η ισχύς και η ροπή αυξήθηκαν κατά 30 ίππους και 50 Nm, φτάνοντας πλέον στους 630 ίππους και 850 Nm αντίστοιχα.

Όπως είναι λογικό βελτιωμένες είναι και οι επιδόσεις, με την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα να διαρκεί πλέον 3,4 δευτ., δηλαδή 0,2 δευτ. ταχύτερα σε σύγκριση με τις «απλές» εκδόσεις. Παράλληλα, η τελική ταχύτητα φτάνει πλέον τα 280 χλμ./ώρα, ενώ στο κοντέρ οι οδηγοί μπορούν να δουν μέχρι και 305 χλμ./ώρα με το προαιρετικό πακέτο RS Dynamic Package Plus, το οποίο περιέχει και ελαφρύτερα κατά 34 κιλά κεραμικά φρένα.

Στο κομμάτι της εμφάνισης, τώρα, ξεχωρίζουν οι τροχοί των 21 ιντσών με δέκα ακτίνες και ακόμα περισσότερο οι μεγαλύτεροι των 22 ιντσών που ζυγίζουν 5 κιλά λιγότερο. Προσφέρονται σε διάφορα φινιρίσματα, το σχέδιό τους ωφελεί τη ψύξη των φρένων, ενώ ντύνονται με ελαστικά Continental Sport Contact 7. Τα εν λόγω ελαστικά ενισχύουν τα επίπεδα πρόσφυσης και πέδησης, ενώ συμβάλουν στον καλύτερο χειρισμό του οχήματος.

Interior

Η παλέτα για το αμάξωμα των νέων RS6/RS7 Performance Edition περιλαμβάνει τη νέα μπλε «Ascari Blue» και ασημί «Dew Silver» απόχρωση. Την εξωτερική εικόνα μπορούν να συμπληρώσουν ματ γκρι ή ματ carbon ένθετα.

Στο εσωτερικό συναντάμε διάσπαρτες μπλε διακοσμητικές λωρίδες, δερμάτινα καθίσματα, μπλε ζώνες ασφαλείας, μπλε ραφές στο τιμόνι, στα πατάκια, στην κεντρική κονσόλα και στο τιμόνι με επένδυση Alcantara. Για εξοικονόμηση βάρους αφαιρέθηκε ηχομονωτικό υλικό της καμπίνας με αποτέλεσμα τα RS6/RS7 Performance Edition να ελαφρύνουν κατά 8 κιλά. Το λανσάρισμά τους θα ξεκινήσει 8 Δεκεμβρίου στην αγορά της Γερμανίας με τιμή 135.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: