Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προχώρησε στην εξιχνίαση τεσσάρων ληστειών που πραγματοποιήθηκαν εις βάρος ηλικιωμένων, με χρήση υπνωτικών ουσιών.

Χθες (26/06) το πρωί, συνελήφθη μία 47άχρονη αλλοδαπή γεωργιανής καταγωγής και σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον της για ληστείες κατ’ εξακολούθηση και παραβάσεις των νομοθεσιών περί όπλων.

Οι ληστείες σημειώθηκαν σε Νέα Ερυθραία, Αθήνα, Άγιο Δημήτριο και Πειραιά, ενώ η 47άχρονη δρούσε με συγκεκριμένη μεθοδολογία, σύμφωνα με την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αρχικά, εντόπιζε ηλικιωμένους μέσω ηλεκτρονικών αγγελιών, οι οποίοι ζητούσαν αποκλειστική οικιακή βοηθό και επικοινωνούσε μαζί τους για να κανονίσει συνάντηση. Κατά την πρώτη επαφή, συστηνόταν με ψευδή στοιχεία στα υποψήφια θύματα, ενώ επεδίωκε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, στο πλαίσιο των συναντήσεων διά ζώσης.

Στη συνέχεια και αφού αναλάμβανε τα καθήκοντα της οικιακής βοηθού, προέβαινε συνήθως από την πρώτη κιόλας ημέρα, στη ρίψη υπνωτικών ουσιών σε φαγητά και ροφήματα των ηλικιωμένων και ακολούθως, αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας από την κατοχή τους, αλλά και από τις κατοικίες.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν διάφορα κοσμήματα και ρολόγια, σακουλάκι με άγνωστη χημική ουσία, πλήθος χαπιών, 105€ και τραπεζική κάρτα, ένα μαχαίρι, δύο κινητά και κάρτες τηλεφωνίας, καθώς και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος της, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.