Προχωράει με γοργούς ρυθμούς η έρευνα της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δυο ατόμων που μπούκαραν σε τράπεζα στην οδό Μητροπόλεως, στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της Τρίτης και με την απειλή όπλων, απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γνωστά, δυο άτομα που φόραγαν μάσκες και είχαν σακ βουαγιάζ, μπήκαν στην τράπεζα και κρατώντας καλάσνικοφ ο ένας και πιστόλι ο άλλος, ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες, άρπαξαν 13.000 ευρώ και έφυγαν. Τις κινήσεις τους έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας, το υλικό των οποίων μελετούν εξονυχιστικά οι Αρχές.

Ληστεία στο κέντρο της Αθήνας: Δέκα προσαγωγές από την Ασφάλεια | Pronews

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν προσαχθεί δέκα άτομα σαν ύποπτοι, καθώς βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή, ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα αν έχουν σχέση με τη ληστεία. Επιπλέον, αν και η ασφάλεια έχει αναλάβει την έρευνα για το περιστατικό, ενημερώνεται διαρκώς η αντιτρομοκρατική, καθώς:

1. Η ληστεία είναι περίεργη, αυτά που έλεγαν οι δράστες στη διάρκειά της κρίνονται ύποπτα, ενώ ο τρόπος που έδρασαν θυμίζει αντάρτικο πόλης. Εκτιμάται, μάλιστα, πως ο ένας εκ των δυο ληστών είναι αντιεξουσιαστής με ποινικό μητρώο, ωστόσο απαιτούνται περισσότερα στοιχεία για να «δέσει» η υπόθεση.
2. Οι αρχές έχουν ανατρέξει πίσω, σε ληστεία που είχε γίνει σε τράπεζα στη Μεταμόρφωση, πριν από περίπου ένα μήνα και βλέπουν τα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους για να τη συγκρίνουν με τη σημερινή στο κέντρο της Αθήνας. Αρχικές εκτιμήσεις αναφέρουν πως τα ίδια άτομα έχουν συμμετοχή και στις δυο.
3. Έχει προκαλέσει εντύπωση το γεγονός πως η ληστεία έγινε στο κέντρο της πόλης, σε ένα δρόμο πολυσύχναστο και τουριστικό, με τις πιθανότητες οι ληστές να πέσουν πάνω σε αστυνομικούς ή να κολλήσουν σε μποτιλιάρισμα, να είναι μεγάλew. Εκτιμάται πως κοντά τους μπορεί να είχαν κάποιο κρυσφήγετο ή να τους περίμενε κάποιο βανάκι, μέσα στο οποίο κρύφτηκαν και με αυτό διέφυγαν. Μέσα από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, αλλά και από πληροφορίες μαρτύρων, οι αστυνομικοί προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες, ώστε να φτάσουν, τελικά, στα ίχνη τους.