Την ώρα που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση κεφαλαίου της Attica bank, χωρίς να εμπεριέχεται σε αυτό η συμμετοχή της Thrivest των Εξάρχου- Μπάκου- Καϋμενάκη, η ανησυχία για το μέλλον της τράπεζας εντείνεται καθώς ιδιώτης επενδυτής δεν έχει ακόμη βρεθεί και στην πράξη τούτο σημαίνει ότι το ΤΧΣ δεν μπορεί να συμμετέχει, καθώς ο SSM δεν επιτρέπει τη συμμετοχή του Κράτους, χωρίς ταυτόχρονη παρουσία ιδιωτών επενδυτών!

Σε απλά λόγια η Attica bank, όπου τα κεφάλαια που πραγματικά απαιτούνται αποτελούν μυστήριο που ίσως να μην λυθεί ποτέ, οδεύει ολοταχώς στα βράχια!

Και αποτελεί απορίας άξιον πώς η Επ. Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε μια αύξηση όπου δεν υφίσταται καμία συμφωνία μεταξύ ΤΧΣ- ΤΜΕΔΕ και οποιουδήποτε κανονικού ιδιώτη μετόχου! Και φυσικά ως …μέτοχο δεν εννοώ το εν Ελλάδι κακέκτυπο της Ellington- αποτυχημένο κλώνο της πραγματικής!

Υπό αυτό το πρίσμα, ο φέρων την πολιτική και αντικειμενική ευθύνη Αλ. Πατέλης, οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού και κάτοικος της Δεξαμενής που έχει αναδειχθεί σε φόβο και τρόμο με τις «υστερικές» του αντιδράσεις των «σκουπιδιάρηδων» του Δήμου της Αθήνας, έχει αναθέσει σε κάποιον «περαστικό», ονόματι Λινάτσα (τι όνομα και αυτό! Ελπίζω να μην έχει και τη χάρη…) την εξεύρεση ιδιώτη επενδυτή!

Μόνο που ο εν λόγω Λινάτσας (όχι δεν είναι παρατσούκλι) ψάχνει τέσσερα χρόνια να βρει επενδυτή και δεν βρίσκει! Όμως πληρώνεται τα συμφωνηθέντα! Μην ανησυχείτε!

Και διερωτώμαι: πως και γιατί ο Λινάτσας (επαναλαμβάνω – για να μην μπερδεύεστε- ότι δεν πρόκειται για παρατσούκλι! Nick name όπως το αποκαλούν οι αγγλομαθείς της αγοράς) έχει αναδειχθεί σε προνομιακό «παίκτη»- νταραβεριτζή των παρυφών του Μαξίμου;

Και αλήθεια, εκεί στην Σύρο όπου κάνει διακοπές (τι νομίζατε; Ότι είναι κανένας μπακαλόγατος; Ο άνθρωπος φημίζεται για την αναγεννησιακή – ενετική του φινέτσα!) ποιου παράγοντα την υπερπολυτελή βίλα νοικιάζει;

Διαβάστε περισσότερα