Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ειδικά η Πρόεδρος της Βασιλική Λαζαράκου τελούν σε σύγχυση και ειδικά η τελευταία δίνει προς τα έξω την εικόνα ότι αδυνατεί να τελέσει επαρκώς τα καθήκοντα της, προκαλώντας έτσι ζήτημα μείζονος σημασίας ΒΑ προς την ισορροπία της αγοράς!

Τόσο στην υπόθεση της Attica bank, όσο και της MIG που προηγήθηκε, η ΕΚ αντέδρασε απαθώς, πλημμελώς ως προς τις υποχρεώσεις της και το λειτούργημα της και άφησε να εξελιχθούν καραμπινάτες περιπτώσεις χειραγώγησης εις βάρος του επενδυτικού κοινού!

Όφειλε και στις δύο περιπτώσεις να προβεί σε αναστολή διαπραγμάτευσης, κάτι που δεν έπραξε, ενώ ήταν επιβεβλημένη η διενέργεια ελέγχων, που στην περίπτωση της MIG δεν έγιναν ποτέ, ενώ στην υπόθεση της Attica bank πραγματοποιήθηκαν εκ των υστέρων, κατόπιν μάλιστα παρεμβάσεων του Μεγάρου Μαξίμου και ειδικά του Αλ. Πατέλη, που «ούρλιαζε» όπως μαθαίνω στο τηλέφωνο συνομιλώντας με την κυρία Πρόεδρο!

Και μεταξύ μας όλοι στην πιάτσα ξέρουν πώς «ουρλιάζει» ο Πατέλης στα νεύρα του! Σαν σε ταινία του Αλμοδοβάρ …

Είμαι λοιπόν περίεργος εάν οι έλεγχοι που πραγματοποίησε η κυρία Λαζαράκου «έπιασαν» τις ύποπτες συναλλαγές 1,9 εκατομμυρίων μετοχών της Attica bank που αγοράστηκαν στο limit down, πουλήθηκαν στο limit up και αντικρίστηκαν μεταξύ δύο χρηματιστηριακών: Μίας χρηματιστηριακής μεγάλης συστημικής τράπεζας (που είναι στην επικαιρότητα για άλλη …υπόθεση) και μιας παραδοσιακής χρηματιστηριακής που φέρει το όνομα του ιδρυτή της που αρχίζει από «Σ»!

Ένα γύρω – γύρω όλοι εκατομμυρίων «χαρτιών» και στη μέση …ο απλός απροστάτευτος επενδυτής!

Το ζήτημα την ώρα τούτη όσον αφορά την Attica bank εδράζεται στις επιδιώξεις του κυρίου Μακέδου του ΤΜΕΔΕ, ο οποίος φέρεται να επιθυμεί να πουλήσει σε Εξάρχου και Μπακοκαυνάκηδες ψηλά, οπότε ήταν και ο άμεσα ωφελημένος του ράλι που προηγήθηκε, το οποίο τον εξυπηρετούσε σε απόλυτο βαθμό!

Ωστόσο δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι η πλασματική άνοδος της μετοχής όχι μόνο δεν θα έφερνε κοντά τους εφοπλιστές, αλλά θα τους έδιωχνε!

Σε απλά λόγια ο Μακέδος, με τη στάση του ΤΜΕΔΕ και την μαϊμού άνοδο της μετοχής, στην ουσία υπονόμευσε τον νέο επενδυτή αλλά και τα συμφέροντα του Ταμείου!

Και μετά βεβαιότητας μεγάλες ευθύνες με την εν γένει συμπεριφορά και στάση τους, στο αδιέξοδο που έχει προκληθεί με την Τράπεζα Αττικής φέρουν τόσο το ΤΧΣ όσο και η ΤτΕ!

Επί του προκειμένου τώρα, η Βασιλική Λαζαράκου (με coup αλά Ντάλλας και Δυναστεία) κόβει σήμερα την πίτα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς! Ελπίζω το φλουρί να μην πέσει στον Σταικούρα…

Το καλύτερο η Βασιλική το έχει κρατήσει για μετά: άτυπο ΔΣ για ενημέρωση των μελών σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις!

Προβλέπω νέα ουρλιαχτά … Όχι από τον Πατέλη αυτή τη φορά!

Διαβάστε ακόμη: