Ένας από τους νεότερους αποφοίτους γυμνασίου, ένα εννιάχρονο παιδί από την Πενσυλβάνια που του αρέσει η επιστήμη και ο προγραμματισμός υπολογιστών, μαζεύει ήδη βαθμολογία για το πτυχίο του.

Όπως ανέφερε ο Guardian, αφού παρακολούθησε μαθήματα μέσω Διαδικτύου από το σπίτι του στο προάστιο Μπενσαλέμ της Φιλαδέλφειας, ο David Balogun μόλις απέκτησε δίπλωμα από το σχολείο Reach cyber charter στο Χάρισμπουργκ.

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του, ο David Balogun δήλωσε ότι ήξερε ήδη τι ήθελε να κάνει για να ζήσει.

«Θέλω να γίνω αστροφυσικός και θέλω να μελετήσω μαύρες τρύπες και σουπερνόβα», είπε.

«Έπρεπε να σκεφτώ διαφορετικά», σχολίασε η μητέρα του David, η Ronya Balogun. «Να παίζεις μαξιλαρομαχίες όταν δεν το θέλεις, να πετάς τις μπάλες στο σπίτι. Είναι ένα εννιάχρονο παιδί με εγκέφαλο που έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται και να κατανοεί πολλές έννοιες πέρα από την ηλικία του και μερικές φορές πέρα από τη δική μου αντίληψη».

Ο David Balogun αποκάλυψε ότι μερικοί από τους αγαπημένους του καθηγητές του κράτησαν το ενδιαφέρον για την μελέτη και τον ενθάρρυναν να προχωρήσει.

«Δεν με μπέρδεψαν», είπε. «Με υποστήριξαν, λέγοντας: «Μπορεί να το κάνει αυτό. Μπορεί να το κάνει».

Οι δάσκαλοι του David συμφώνησαν ότι κέρδισαν γνώσεις από τον ασυνήθιστα ταλαντούχο μαθητή τους, γνωστό στην οικογένειά του ως προγραμματιστής υπολογιστών και επιστήμονας. «Ο David ήταν ένα εμπνευσμένο παιδί, σίγουρα αυτό που αλλάζει τον τρόπο που σκέφτεσαι για τη διδασκαλία», είπε ένας δάσκαλός του.

Από τότε που αποφοίτησε από το Reach Charter, ο David, μέλος της ομάδας υψηλού IQ της Mensa, πέρασε επίσης ένα εξάμηνο στο Κοινοτικό Κολέγιο Bucks County.

Διαβάστε ακόμη: