ΠΑ-ΝΗ-ΓΥ-ΡΙ-ΚΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ για radar.gr για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ κυρίες και κύριοι!

Αυτός ο Μάρτης-Γδάρτης θα είναι ένας ακόμη συναρπαστικός μήνας σε μια συνολικά συναρπαστική εποχή που ζούμε, όπου μέσα σε 3 χρόνια οι ζωές μας γύρισαν τούμπα, συστήματα ανατράπηκαν και ο κόσμος δε θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος…

Οι παγκόσμιες μετοχές σήμερα εκτοξεύθηκαν σε ένα σπάνιο, από αυτά που γίνονται μια φορά στα πέντε χρόνια, ράλι, με την Ευρώπη να εκτινάσσεται σαν ελατήριο από τα χαμηλά που γκρεμίστηκε εν μέσω πολέμου.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 50 +7,5%, o γερμανικός DAX +8%! Ισχυρά κέρδη της τάξεως του 2-3% και στη Wall Street, μίνι-ράλι 10% στα κρυπτονομίσματα.

Ασύλληπτο ανοδικό "τίναγμα" +8% ο Euro Stoxx!

Και γιατί είναι επιβεβαίωση αυτό για εμάς; Αρχικά επειδή είμασταν οι μόνοι που ήδη από την περασμένη Πέμπτη τολμήσαμε να πάρουμε το ρίσκο να εκτεθούμε, λέγοντας πως οι αγορές έχουν πρακτικά ήδη “προεξοφλήσει” τον πόλεμο, κι από εδώ και πέρα θα παίζουν πάνω-κάτω με μοχλοβραχίονα το γεωπολιτικό παιχνίδι για να αποτινάξουν τους αδύναμους.

Και πως από αυτήν την εβδομάδα κιόλας θα βλέπαμε ΙΣΧΥΡΗ άνοδο.

Κάλυψη σορτ και τίναγμα ψόφια γάτας…

Αλλά η πραγματική επιβεβαίωση έγκειται στο μέγεθος της ανόδου. Τι φανερώνει το +8; Φανερώνει “υγεία” και αισιοδοξία για την παγκόσμια οικονομία; ΛΑΘΟΣ!

Όλοι οι αναλυτές του κ@λου που κανείς τους δεν προέβλεψε άνοδο, σήμερα μιλούν για ανοδική αντίδραση, και τώρα βλέπουν ξαφνικά πράσινο από εκεί που έβλεπαν μαυρίλα μέχρι χθες… Στην πραγματικότητα ανάθεμα κι αν ξέρουν τι τους γίνεται.

Ασύλληπτο ανοδικό "τίναγμα" +8% ο Euro Stoxx!

Η ισχυρή άνοδος σημαίνει Short Squeeze!! Η αγορά μόλις μας επιβεβαίωσε πως σκοπός της να εξοντώσει τις “αρκούδες” (δηλαδή τους σορτ)! Γιατί να θέλει να το κάνει αυτό;

Διότι η αγορά μακροπρόθεσμα θέλει να πέσει! Άρα εχθρός της είναι οι bears (όχι οι bulls)! Διότι το έξυπνο χρήμα θέλει να αφανίσει τον ανταγωνισμό. Αν εξοντώσει τους σορτ, μετά ανοίγει ο δρόμος ώστε όταν έρθει η στιγμή για την πραγματική πτώση, να καρπωθούν τα κέρδη από το Μεγάλο Σορτάρισμα μόνο οι λίγοι καρχαρίες!

Και μόνο με ένα μεγάλο ράλι μπορεί να πετύχει Short Squeeze. Και τούτο είναι η επιβεβαίωση. Δεν είναι τίποτα παραπάνω από το λεγόμενο τίναγμα της ψόφιας γάτας…

Ασύλληπτο ανοδικό "τίναγμα" +8% ο Euro Stoxx!

Όλος ο Μάρτης-Γδάρτης έτσι θα πάει. Volatility στο θεό, μεταβλητότητα στο φουλ για να πετάξουν εκτός αγοράς τους πάντες. Όλες τις απειλές. Και μετά αρχίζει το πάρτι…

Γι’ αυτό εμείς φερόμαστε έξυπνα. Περιμένουμε… Τους καρχαρίες να σφάξουν τόσο τις αρκούδες όσο και τους ταύρους, και μπαίνουμε κύριοι μετά. Αν κάποιος θέλει να κάνει κίνηση τώρα, θα σφαγιαστεί. Αν περιμένει, θα ήταν σοφότερο..

Ασύλληπτο ανοδικό "τίναγμα" +8% ο Euro Stoxx!

Η εικόνα της αγοράς

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άλμα 4,68% ενώ ο Euro Stoxx 50 το ασύλληπτο +7,44% (!), την υψηλότερη άνοδο εδώ και δύο χρόνια.

Τα αποθέματα σε όλη την Ευρώπη παρουσίασαν διακυμάνσεις την Τρίτη πριν κλείσουν ελαφρώς χαμηλότερα, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα απαγορεύσουν τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, σηματοδοτώντας μια μεγάλη κλιμάκωση στη διεθνή απάντηση στην εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημείωσε άνοδο 8% στις 13.847 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 3,25%, στις 7.190 μονάδες.
Στις 6.387 μονάδες με άνοδο 7,13% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB κατέγραψε άνοδο 7%, στις 23.889 μονάδες.

Κλειστό παραμένει το χρηματιστήριο της Μόσχας.
Το ρούβλι ανακάμπτει στα 120 ανά δολάριο.

Στο ταμπλό, ορισμένες μετοχές που σχετίζονται με τους καταναλωτές σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη, παρά την ανησυχία ότι οι υψηλότερες τιμές στο φυσικό αέριο θα μειώσουν τις καταναλωτικές δαπάνες.

Η Nike σημείωνε άνοδο 4% και τα Starbucks 2,6%. Οι αεροπορικές και οι εταιρείας κρουαζιέρας κινήθηκαν επίσης σε υψηλότερα επίπεδα.

Οι τιμές του φυσικού αερίου αποκλιμακώνονται, σημειώνοντας πτώση 19% στα 173,5 για το ολλανδικό TTF. Στο επίκεντρο βρίσκονται και τα εταιρικά αποτελέσματα.

Στα εμπορεύματα, η ενέργεια και τα γεωργικά προϊόντα είναι στα ύψη λόγω των συγκρούσεων στην Ουκρανία, ενώ ορισμένα μέταλλα έχουν επίσης σημειώσει σημαντικά κέρδη.

Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, με το brent να υποχωρεί 3% στα 123,75 δολ. το βαρέλι και το αμερικανικό αργό στο -2,9% και τα 120,75 δολ. το βαρέλι. Ασύλληπτο ράλι στο νικέλιο…

Ασύλληπτο ανοδικό "τίναγμα" +8% ο Euro Stoxx!

Στα επιχειρηματικά, οι μετοχές της Pepsico σημείωναν άνοδο 1,8%, αφού ο κολοσσός των αναψυκτικών δήλωσε ότι θα αναστείλει τις πωλήσεις του στη Ρωσία – αν και θα συνεχίσει να πουλά σνακ και είδη πρώτης ανάγκης, όπως γάλα για μωρά.

Κατά τ’ άλλα, οι μετοχές της Bumble εκτινάχθηκαν στα ύψη (σχεδόν +23%), μετά την ανακοίνωση κερδών και μεγαλύτερο από το αναμενόμενο ανάπτυξη, που ήταν πολύ καλύτερη από τις προσδοκίες της Wall Street.

Ασύλληπτο ανοδικό "τίναγμα" +8% ο Euro Stoxx!

Μακροοικονομικά

Σε ό,τι αφορά τα μάκρο, μένει να δούμε αν η Fed θα εφαρμόσει πράγματι μια ήπια οικονομική προσγείωση σε ό,τι αφορά τη σύσφιξη πολιτικής.

Σκοπός είναι οι ΗΠΑ να αποφύγουν την ύφεση, σύμφωνα με τον Ross Mayfield, αναλυτή της Baird.

«Η δύναμη της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ, των καταναλωτών και του εταιρικού τομέα θα πρέπει να λειτουργήσει έτσι ώστε να μας κρατήσει μακριά από την ύφεση βραχυπρόθεσμα», προσέθεσε στο CNBC.

«Συνολικά, η αστάθεια είναι πιθανό να συνεχιστεί, [υπάρχει] ένα ευρύ φάσμα πιθανών αποτελεσμάτων στην Ουκρανία, αλλά τα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας των ΗΠΑ εξακολουθούν να φαίνονται αξιοπρεπή, ειδικά εάν η Fed μπορεί να αυξήσει τα επιτόκια χωρίς να σπάσει τη ζήτηση».

Στα 11,26 εκατομμύρια υποχώρησαν οι ανοικτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Με άλλα λόγια, οι ανοικτές θέσεις εργασίας ήταν περισσότερες από τους διαθέσιμους εργαζομένους κατά 5 εκατομμύρια τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Εργασίας.

Η μέτρηση ήταν υψηλότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών για 10,9 εκατομμύρια.
Μαζί με τη μικρή πτώση στις ανοικτές θέσεις εργασίας καταγράφηκε πτώση και στον αριθμό των εργαζομένων που παραιτήθηκαν από τη δουλειά τους.

Η λεγόμενη «Μεγάλη Παραίτηση» μετριάστηκε για τον μήνα, με τις παραιτήσεις να υποχωρούν στα 4,25 εκατομμύρια.

Το αμερικανικό 10ετές αυξήθηκε περίπου 3,7 μονάδες βάσης, στο 1,91%.

Η Fed μόλις «μαρτύρησε» τι θα συμβεί στις αγορές – To χθεσινό «πολεμικό» ράλι

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικό ξέσπασμα με άνοδο 4.22% – Οδηγός οι τράπεζες

Στασιμοπληθωρισμός σημαίνει 70s δίχως μίνι και Led Zeppelin