Νέα ηγεσία στην Δικαιοσύνη! Ο κ. Δημήτριος Σκαλτσούνης αναλαμβάνει για ένα χρόνο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και η κυρία Μαρία Γεωργίου πρόεδρος για τα επόμενα δυο χρόνια του Αρείου Πάγου!
Οι αλλαγές στην κορυφή της ελληνικής δικαιοσύνης αναδεικνύουν νέα πρόσωπα τα οποία και θα ηγηθούν στην εκδίκαση σπουδαίων και μείζονος σημασίας πολιτικών, τραπεζικών και επιχειρηματικών υποθέσεων που είναι ανοικτές και εκκρεμεί η εκδίκαση τους είτε από την Ολομέλεια, είτε από επιμέρους επιτροπές!
Στα δύο κορυφαία όργανα της Δικαιοσύνης εκκρεμούν ανοιχτές διαγωνιστικές διαδικασίες όπως για παράδειγμα οι προσφυγές στο ΣτΕ για τον διαγωνισμό της ΕΥΔΑΠ για το έργο μαμούθ της Ψυτάλλειας, αλλά και προσφυγές διαγωνιστικών διαδικασιών που μετά βεβαιότητας θα υπάρξουν όπως για παράδειγμα η ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας οδού (ΤΑΙΠΕΔ) αλλά και οι νέες ταυτότητες (Υπ. Προστασίας του πολίτη)!
Στον Άρειο Πάγο εκκρεμούν επίσης μείζονος σημασίας υποθέσεις με κυριότερη την συνταγματικότητα ή όχι του νόμου της κυβέρνησης για την ασυλία των τραπεζιτών!
Σε επίπεδο ποινικού τμήματος τρεις αντίστοιχες υποθέσεις που αφορούσαν πρώτον μεγαλοεφοπλιστή και δεύτερον ζήτημα της Αγροτικής τράπεζας κρίθηκαν ως συνταγματικές!
Ωστόσο το όλον ζήτημα θα κριθεί επί της ουσίας από την ολομέλεια του Αρείου Πάγου.
Όπως επί της ουσίας θα κριθεί από τον Άρειο Πάγο η υπόθεση των 300 στρεμμάτων του Κέκροπα στον δήμο Φιλοθέης – Π. Ψυχικού όπου η αναίρεση που έγινε από τον Δήμο στην απόφαση του εφετείου έγινε από τον Άρειο Πάγο δεκτή!
Υπό τις νέες ηγεσίες λοιπόν θα κριθούν οι μείζονος σημασίας αυτές υποθέσεις.
Και όπως είναι φυσικό οι νέες ηγεσίες δημιουργούν νέες προσδοκίες αλλά και νέους προβληματισμούς…
Η ασυλία των τραπεζιτών και η υπόθεση της έκτασης της Κέκροψ κρίνονται στον Άρειο Πάγο!