Το μοντέλο Vantage της Aston Martin οδεύει για να κλείσει ένα επιτυχημένο κεφάλαιο.

Για το «αντίο», λοιπόν, της σειράς Vantage η βρετανική εταιρία παρουσίασε μια ειδική έκδοση, την V12 Vantage, λίγες ώρες πριν την έναρξη του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, ρίχνοντας έτσι το γάντι στην κατηγορία των supercars.

Τυχαίο; Ίσως, καθώς πρόκειται για την ταχύτερη και ισχυρότερη Vantage που έχει παρουσιάσει η βρετανική εταιρία.

Και ότι κάτι άλλο συμβαίνει εδώ υπογραμμίζεται με τον καλύτερο τρόπο από τα πολλά αεροδυναμικά βοηθήματα που έχουν προσθέσει ένα επιθετικό στυλ το 2θυρο αμάξωμα.

Εισαγωγές αέρα στο μπροστινό μέρος, διαχύτες στο πίσω με δύο τεράστιες εξατμίσεις στο κέντρο, τεράστια αεροτομή, η χαρακτηριστική μάσκα της Aston Martin σε στυλ καρχαρία, προβολείς Led, ενωμένα πίσω φώτα συνθέτουν την πιο σπορ σιλουέτα που έχει εμφανιστεί με το logo Vantage. Εκτείνεται σε 4.514 χλστ. με πλάτος 1.982 χλστ. και ύψος 1.274 με βάρος 1795 κιλά με κατανομή 53:47 μπροστά/πίσω με ζάντες 21 ιντσών (ελαστικά 275/35-21, 315/30 πίσω ) προσφέροντας θέα στις κόκκινες δαγκάνες –6πίστονες για μπροστά, 4πίστονες για πίσω– των κεραμικών φρένων με δίσκους 410 χλστ. για μπροστά και 360 για πίσω, που μοιάζουν περισσότερο με άγκυρα παρά με φρένα.

Στο εσωτερικό όλη η σχεδίαση βασίζεται σε «ιδέα», η οποία έχει σαν στόχο να μπορεί ο καθένας από τους 333 τυχερούς αγοραστές να προσθέσουν το προσωπικό του στυλ, με την Aston Martin να υποστηρίζει ότι καμία από τις 333 V12 Vantage δεν θα είναι «ίδια».

Πέρα όμως από αυτό, τα καθίσματα είναι αυτά που μαγνητίζουν το βλέμμα, με οδηγό και συνοδηγό να έχουν τους χώρους τους.

Και τώρα στο πιο σημαντικό ίσως σημείο του αυτοκινήτου. Η «καρδιά» που κινεί the last Vantage in the history of Aston Martin.

Twin – Turbo V12 5.2 λίτρων απόδοσης 700 ίππων με 753 Nm ροπής από τις 1.800 σ.α.λ. ώστε να μπορούν να την οδηγήσουν οι 333 ξεχωριστοί του πλανήτη, καθώς ουδείς έχει τις οδηγικές ικανότητες του Vettel ή του Stroll, που αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Aston Martin στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

To κιβώτιο είναι της ZF 8 σχέσεων, αυτόματο, με την κίνηση να μεταδίδεται στον πίσω άξονα, μέσω paddles στο τιμόνι. Όσο για την τελική ταχύτητα, αυτή ανέρχεται στα 322 χλμ./ώρα.

Η Aston Martin θα αρχίσει να παραδίδει την V12 Vantage από το 2ο 6μηνο του χρόνου και όπως τόνισε ο Marco Mattiacci –τον θυμάστε ως αγωνιστικό διευθυντή της Ferrari– τώρα τον «βούτηξε» ο Stroll και τον έβαλε εμπορικό διευθυντή της Aston Martin και στις τέσσερεις γωνιές του πλανήτη. «Η Aston Martin κατασκευάζει αυτοκίνητα, αλλά πουλάει όνειρα». Έτσι δεν είναι…