Πτώση σημειώνουν οι αγορές της Ασίας τη Δευτέρα, εν όψει των καθοριστικών στοιχείων για τον πληθωρισμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη αργότερα μέσα στην εβδομάδα και της συνάντησης των παραγωγών πετρελαίου που θα μπορούσε να σταματήσει ή να παρατείνει την πρόσφατη πτώση των τιμών.

Ένας από τους κινητήριους παράγοντες ήταν ο χρυσός, ο οποίος σκαρφάλωσε στα 2.009 δολάρια ανά ουγγιά και έφτασε για λίγο στο ανώτατο όριο εξαμήνου των 2.017,82 δολαρίων.

Η προσέγγιση του τέλους του μήνα θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει κάποια επιφυλακτικότητα, δεδομένων των μεγάλων κερδών. Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,3%, αλλά εξακολουθεί να έχει αυξηθεί κατά 8,6% μέχρι στιγμής τον Νοέμβριο.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI των μετοχών της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε επίσης κατά 0,3%, δίνοντάς του μηνιαίο κέρδος 6,4%.

Τα κινεζικά blue chips υποχώρησαν 1,1%, με την αγορά να έχει υποχωρήσει 2% τον Νοέμβριο μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Reuters.

H κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα ενθαρρύνει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να στηρίξουν τις ιδιωτικές εταιρείες, αλλά δεν έδωσαν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Διαβάστε ακόμη: