Άνοδο καταγράφουν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές την Πέμπτη, με τον ιαπωνικό Nikkei 225 να ηγείται των κερδών χάρη στη SoftBank και του τεχνολογικού κλάδου, ενώ η ανάκαμψη των κινεζικών αγορών φάνηκε να έχει σταματήσει μετά τα αδύναμα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Οι περιφερειακές μετοχές πήραν επίσης θετικό πρόσημο από τη Wall Street, καθώς οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν σε υψηλά ρεκόρ χάρη σε μια σειρά ισχυρών κερδών. Η αποκλιμάκωση των ανησυχιών για υψηλότερα επιτόκια ώθησε επίσης τα κέρδη στις χρηματιστηριακές αγορές, με γνώμονα το ρίσκο.

Ο Nikkei 225 εκτινάσσεται με ράλι της SoftBank, προς υψηλό 34 ετών

Ο Nikkei 225 είχε την καλύτερη απόδοση στην Ασία την Πέμπτη, σημειώνοντας άνοδο 1,7% και διαπραγματευόμενος μία ανάσα κάτω από το υψηλό 34 ετών.

Τα κέρδη του Nikkei τροφοδοτήθηκαν κυρίως από τις μετοχές τεχνολογίας, με τον επενδυτικό όμιλο SoftBank Group Corp.  να ηγείται της επίθεσης με μια ανάκαμψη σχεδόν 10%.

Η SoftBank έφτασε σε υψηλό έξι μηνών, καθώς φαινόταν έτοιμη να εγγράψει σχεδόν 16 δισεκατομμύρια δολάρια απροσδόκητο κέρδος από ένα νυχτερινό ράλι στη θυγατρική της Arm Holdings ADR που σχεδιάζει τσιπ, η οποία προέβλεψε ισχυρότερα κέρδη λόγω της αυξημένης ζήτησης για τεχνητή νοημοσύνη.

Η SoftBank πρόκειται επίσης να ανακοινώσει τα κέρδη της για το τρίμηνο Δεκεμβρίου αργότερα την Πέμπτη και αναμένεται να καταγράψει τα πρώτα κέρδη της σε πέντε τρίμηνα λόγω των βελτιωμένων τεχνολογικών αποτιμήσεων.

Διαβάστε ακόμη: