Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι αγορές της Ασίας,  ακολουθώντας την ανάκαμψη των κινεζικών αγορών με τη δέσμευση για περισσότερα κυβερνητικά μέτρα τόνωσης, ενώ ο ιαπωνικός Nikkei 225 έφτασε για λίγο σε υψηλό άνω των 30 ετών.

Ωστόσο, τα κέρδη παρέμειναν περιορισμένα εν αναμονή περισσότερων ενδείξεων από την Federal Reserve αυτή την εβδομάδα, ενώ οι μετοχές τεχνολογίας βρίσκονται σε αναμονή, καθώς οι αγορές ανέμεναν τα βασικά τριμηνιαία κέρδη της NVIDIA Corporation  την Τρίτη.

Η απόφαση για τα επιτόκια στην Κίνα φάνηκε να παρέχει ελάχιστες ενδείξεις στις αγορές, καθώς η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας διατήρησε το βασικό επιτόκιο δανεισμού κοντά σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, όπως αναμενόταν ευρέως. Η PBOC διοχέτευσε επίσης περίπου 80 δισ. γιουάν ρευστότητας στις αγορές.

Ανακάμπτουν οι μετοχές ακινήτων

Ωστόσο, οι κινεζικές μετοχές στηρίχθηκαν από την ανάκαμψη των μετοχών ακινήτων, αφού οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές υποσχέθηκαν να παράσχουν περισσότερη στήριξη πολιτικής στον δοκιμαζόμενο τομέα των ακινήτων.

Οι κινεζικοί δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite περιόρισαν το μεγαλύτερο μέρος των πρώιμων απωλειών και σημείωσαν άνοδο 0,5% ο καθένας, ενώ ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,6%, ανακάμπτοντας από δύο ημέρες απότομων απωλειών.

Ο ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,2%, υποστηριζόμενος από τις μετοχές εμπορευμάτων. Η προσοχή ήταν τώρα στραμμένη στα πρακτικά της συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας του Νοεμβρίου για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τη νομισματική πολιτική, με ήπιες προοπτικές.

Σε υψηλά 33 ετών ο Nikkei 225

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 παρέμεινε αμετάβλητος τη Δευτέρα, αφού άγγιξε για λίγο τα υψηλότερα επίπεδά του από το 1990.

Οι ιαπωνικές μετοχές ενισχύθηκαν από αρκετά ισχυρά κέρδη αυτό το μήνα, ενώ οι ξένοι επενδυτές συρρέουν στην περιοχή με την προοπτική μιας επίμονα χαλαρής Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Η BOJ είναι η μόνη μεγάλη κεντρική τράπεζα που εξακολουθεί να διατηρεί εξαιρετικά χαλαρή στάση, με τα μέτρα αγοράς περιουσιακών στοιχείων και ποσοτικού ελέγχου να προσελκύουν πλήθος αγοραστών στις ιαπωνικές μετοχές.

Διαβάστε ακόμη: