Πτώση κατέγραψαν οι αγορές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, με αιχμή το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ενώ ο δείκτης αναφοράς της Κίνας έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και πάνω από ένα μήνα, καθώς οι επενδυτές αξιολογούσαν τα κέρδη και τα σχόλια των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Οι μετοχές του κινεζικού γίγαντα διανομής τροφίμων Meituan σημείωσαν βουτιά 12% μετά την προειδοποίηση για επιβράδυνση της ζήτησης για τις υπηρεσίες της στην κλήση για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου. Ο κινεζικός γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Pinduoduo σημείωσε αύξηση των εσόδων κατά 94% το τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας κατά πολύ την αύξηση της Alibaba κατά 9% την ίδια περίοδο.

Ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισε 0,86% χαμηλότερα στις 3.488,31 μονάδες, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Οκτωβρίου.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 2,47% την τελευταία ώρα των συναλλαγών, ηγούμενος των απωλειών μεταξύ των κυριότερων ασιατικών δεικτών αναφοράς.

Διαβάστε ακόμη: