Άνοδο σημειώνουν οι ασιατικές αγορές την Πέμπτη, ακολουθώντας τα κέρδη που σημειώθηκαν στη Wall Street, καθώς μια σειρά από αδύναμα μακροοικονομικά στοιχεία, οδήγησαν τους επενδυτές να αυξήσουν τα στοιχήματα ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Οι ιαπωνικές μετοχές ξεχώρισαν στις τελευταίες συνεδριάσεις, ανακτώντας το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών τους που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου και επιστρέφοντας σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι περιφερειακές αγορές ακολούθησαν τη δυναμική της Wall Street, όπου ο S&P 500 και ο NASDAQ Composite σημείωσαν ρεκόρ, καθώς τα αδύναμα στοιχεία για τα εργασιακά και οι ενδείξεις του δείκτη διευθυντών αγορών, ενίσχυσαν τις προοπτικές για μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed τον Ιούνιο μετρίασαν κάπως αυτή την αισιοδοξία. Η αναμονή των βασικών στοιχείων για τις μισθοδοσίες εκτός του γεωργικού τομές την Παρασκευή,  διατήρησε επίσης το κλίμα επιφυλακτικό.

Οι δείκτες Nikkei 225 και TOPIX της Ιαπωνίας σημείωσαν άνοδο 0,2% και 0,5%, αντίστοιχα, την Πέμπτη.

Ο Nikkei είχε διασπάσει το επίπεδο των 40.000 μονάδων για πρώτη φορά από τον Απρίλιο στις αρχές της εβδομάδας και βρισκόταν κοντά στα υψηλά ρεκόρ που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου.

Διαβάστε ακόμη