search

MAIN STREET

Ασία: Κέρδη μετά τα ρεκόρ στη Wall Street – Αργία σε Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας δεν αποκλείει να λάβει μέτρα για να ανταποκριθεί στη μεταβλητότητα του γεν

Ασία: Κέρδη μετά τα ρεκόρ στη Wall Street - Αργία σε Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη

Κέρδη σημείωσαν οι κυριότερες αγορές στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού την Παρασκευή, μετά τα ρεκόρ στη Wall Street, ωστόσο οι περισσότερες αγορές της περιοχής παραμένουν κλειστές λόγω αργίας για τη Μ. Παρασκευή των Καθολικών.

Η προσοχή των επενδυτών στράφηκε στο ποσοστό ανεργίας της Ιαπωνίας, το οποίο υποχώρησε στο 2,6% για τον μήνα Φεβρουάριο, με τους επενδυτές να παρακολουθούν την πορεία του γεν. Σύμφωνα με σημερινή δήλωση του Ιάπωνα υπουργού Οικονομικών Shunichi Suzuki, η κυβέρνηση δεν αποκλείει να λάβει μέτρα για να ανταποκριθεί στη μεταβλητότητα του νομίσματος.

Ο σύνθετος Kospi της Νότιας Κορέας διαπραγματευόταν 0,11% υψηλότερα. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shenzhen Composite βελτιώθηκε κατά 0,30% και ο Shanghai Composite κέρδισε 0,75%. Ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,50% στο κλείσιμο της συνεδρίασης.

Στο μέτωπο του συναλλάγματος, το δολάριο παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με το ιαπωνικό γεν, στα ¥151,4100.

Την Πέμπτη, ο S&P 500 ενισχύθηκε στο ιστορικό υψηλό που είχε σημειώσει μια ημέρα νωρίτερα και έκλεισε στις 5.254,35 μονάδες. Το πρώτο τρίμηνο κέρδισε 10,2%.

Ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,1% στις 39.807,37 μονάδες και επίσης σημείωσε ρεκόρ. Ο σύνθετος Nasdaq υποχώρησε κατά 0,1% στις 16.379,46 μονάδες.

Διαβάστε ακόμη: