Με εναλλαγές προσήμων διαπραγματεύτηκαν οι οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού, μετά την ανακοίνωση της μείωσης του βασικού επιτοκίου δανεισμού της Κίνας.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας μείωσε το μονοετές και πενταετές επιτόκιο δανεισμού κατά 25 μονάδες βάσης στο 3,1% και 3,6%, αντίστοιχα, μείωση την οποία είχε προαναγγείλει ο διοικητής της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας Pan Gongsheng την Παρασκευή.

Το μονοετές LPR επηρεάζει τα επιχειρηματικά δάνεια και τα περισσότερα δάνεια νοικοκυριών στην Κίνα, ενώ το πενταετές LPR χρησιμεύει ως σημείο αναφοράς για τα επιτόκια ενυπόθηκων δανείων.

Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε επίσης στις γενικές εκλογές της Ιαπωνίας στο τέλος της εβδομάδας. Ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο διαπραγματευόταν σχεδόν αμετάβλητος, ενώ ο ευρείας βάσης Topix υποχώρησε 0,17%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1,8%, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο 0,19%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε 0,83% και ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άλμα 1,05%. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας ξεκίνησε την ημέρα με άνοδο 0,64%.

Διαβάστε ακόμη: