Μικρή άνοδο σημείωσαν την Τρίτη οι αγορές της Ασίας, ανακάμπτοντας από τις πρόσφατες απώλειες , καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ενώ οι κινεζικές αγορές υστέρησαν μετά τα αδύναμα στοιχεία για τη δανειοδοτική δραστηριότητα.

Οι ασιατικές αγορές υπέστησαν απώλειες από την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς μια σειρά από “γερακίστικα” μηνύματα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και τα αδύναμα κέρδη είχαν πλήξει το κλίμα προς τα περιουσιακά στοιχεία με γνώμονα τον κίνδυνο.

Οι ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα βάρυναν επίσης το κλίμα, λόγω των αδύναμων μακροοικονομικών στοιχείων.

Ανακάμπτουν οι τεχνολογικές μετοχές

Ο τομέας της τεχνολογίας ανακάμπτει επίσης. Ο KOSPI της Νότιας Κορέας σημείωσε την καλύτερη απόδοση στην Ασία, με κέρδη άνω του 1%, καθώς ανέκαμψε από το χαμηλό μιας εβδομάδας.

Τα κέρδη των μετοχών τεχνολογίας και αυτοκινήτων βοήθησαν τον ιαπωνικό Nikkei 225 να σημειώσει άνοδο 0,4%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης TOPIX ενισχύθηκε 0,5%.

Ο ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,6%, ανακάμπτοντας ελαφρώς μετά από χαμηλό 11 ημερών. Ο δείκτης διαπραγματευόταν επίσης κοντά στο χειρότερο επίπεδό του εδώ και ένα χρόνο.

Διαβάστε ακόμη: