Άνοδο καταγράφουν οι περισσότερες ασιατικές αγορές την Τρίτη, εν μέσω προσδοκιών για χαμηλότερα επιτόκια στις ΗΠΑ, με τον ιαπωνικό δείκτη Nikkei 225 να σημειώνει νέο ρεκόρ. Στον αντίποδα, οι κινεζικές αγορές υστέρησαν λόγω των  ανησυχιών για τον εμπορικό πόλεμο με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όσον αφορά τη Wall Street, καθώς η δύναμη των τεχνολογικών μετοχών βοήθησε τον S&P 500 και τον NASDAQ Composite να σημειώσουν υψηλά ρεκόρ.

Τα futures των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών διολίσθησαν υψηλότερα στο ασιατικό εμπόριο, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται κυρίως στη διήμερη κατάθεση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ που ξεκινά αργότερα μέσα στην ημέρα. Οι επενδυτές περίμεναν ήπιες ενδείξεις από τον Πάουελ, αφού ένα σωρό πρόσφατες μετρήσεις έδειξαν κάποια ψυχρότητα στον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ είναι επίσης σε εξέλιξη αυτή την εβδομάδα.

Οι αυξανόμενες προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από τη Fed έδωσαν ώθηση στις ασιατικές αγορές στις τελευταίες συνεδριάσεις. Οι αγορές θεωρούσαν ότι αποτιμούσαν μεγαλύτερες πιθανότητες για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.
Ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει υψηλό ρεκόρ με κέρδη από την τεχνολογία, ξένες αγορές

Ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ο δείκτης με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ασία την Τρίτη, σημειώνοντας άνοδο άνω του 1% στο υψηλό ρεκόρ των 41.421,50 μονάδων. Ο ευρύτερος δείκτης TOPIX σημείωσε άνοδο 0,4% και βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από το υψηλό ρεκόρ που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη