Οι ασιατικές μετοχές παρέμειναν αμετάβλητες και το δολάριο και το γεν σημείωσαν άνοδο έναντι των ομολόγων τους, σε μια ένδειξη αμυντικής στάσης, καθώς οι traders προετοιμάζονται για τα αμερικανικά στοιχεία αργότερα αυτή την εβδομάδα που θα προσφέρουν ενδείξεις για τις μειώσεις των επιτοκίων της Fed.

Οι μετοχές στην Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ και τη Νότια Κορέα υποχώρησαν, ενώ οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας παρουσίασαν διακυμάνσεις. Οι μετοχές στην Ιαπωνία περιόρισαν τα προηγούμενα κέρδη, αλλά σημείωσαν από τις καλύτερες επιδόσεις στην περιοχή, παρά την άνοδο του γεν.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,1% στις 38.634,50 μονάδες, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite της Κίνας σημείωσε πτώση 0,52% στις 2.796,48 μονάδες. Ο δείκτης Hang Seng σημείωσε πτώση, στις 17.601,00 ή -0,51%.

Τα ευρωπαϊκά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τις μετοχές παρουσίασαν μικρή μεταβολή, ενώ τα συμβόλαια στις ΗΠΑ υποχώρησαν ενόψει της επαναλειτουργίας της Wall Street αργότερα την Τρίτη, μετά την αργία της Ημέρας της Εργασίας. Τα κρατικά ομόλογα σημείωναν μικρή μεταβολή.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο δείκτης αντοχής του δολαρίου έφτασε σε υψηλό δύο εβδομάδων, οδεύοντας προς την πέμπτη ημερήσια άνοδο. Η άνοδος του γεν έβαλε τέλος σε ένα σερί αποδυνάμωσης έναντι του δολαρίου τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες συναλλαγών.

Διαβάστε ακόμη: