Χωρίς αντίκρισμα και άνευ αντικειμένου αποδεικνύεται η ρητορεία του ΣΥΡΙΖΑ, γύρω από φλέγον θέμα των πλειστηριασμών μετά την διαρροή της απόφασης της ολομέλειας του Αρείου Πάγου με τεράστια πλειοψηφία ( 56 υπέρ , έναντι 9 κατά ).

Όπως είναι επόμενο η πληροφορία αυτή και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο, αποτελεί «βούτυρο για το ψωμί» της αντιπολίτευσης.

Εύλογο λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας να αξιοποιήσει την ευκαιρία και να αρχίσει τη γνωστή επιχειρηματολογία περί ανάλγητης κυβέρνησης που σπεύδει να συνταχθεί προς τις απαιτήσεις των funds , που θα «βάλλουν χέρι» στην πρώτη κατοικία 700.000 οικογενειών.

Πράγματι, το μέγεθος τρομάζει . Είναι όμως έτσι , θα γίνουν πλειστηριασμοί για 700.000 σπίτια , θα ξεσπιτωθούν δηλαδή πάνω από 2.000.000 πολίτες ( υπολογίζεται ο ελάχιστος μέσος όρος ανά οικογένεια των τριών ατόμων ), το 50% του ενεργού οικονομικά πληθυσμού; Και μάλιστα όλα αυτά θα γίνουν άμεσα;

Το νούμερο δεν στέκει, στη βάσανο της κοινής λογικής. Πρώτον από που προέρχεται αυτός ο υπολογισμός σε μια χώρα που η τεράστια ιδιοκατοίκηση δεν αφήνει περιθώρια για τέτοια συμπεράσματα, τότε όλοι σχεδόν θα χρωστούσαν στις τράπεζες και δεν υπάρχει ανάλογο στατιστικό στοιχείο από οποιαδήποτε πηγή.

Εξάλλου 700.000 πλειστηριασμοί και μάλιστα άμεσα δεν μπορούν να γίνουν δεν υπάρχει «υποδομή» από κάθε πλευρά , πολύ δε περισσότερο δεν συμφέρει κανένα, γιατί τότε θα η κατρακύλα στις τιμές των ακινήτων θα είναι αστραπιαία και τότε η οικονομική κατάρρευση της χώρας θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Το περί τσουναμιού πλειστηριασμών φαίνεται ότι δεν γίνεται αποδεκτό ούτε από τη σημερινή «ΑΥΓΗ». Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που εκφράζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε 200.000 πλειστηριασμούς και μάλιστα σε χρονικό ορίζοντα πέντε ετών. Υπενθυμίζεται ότι όπως αποκάλυψε το Radar πριν 15 μέρες , στελέχη της κτηματαγοράς εκτιμούν ότι ακόμα και 30.000 πλειστηριασμοί το χρόνο μπορούν να κρατήσουν καθηλωμένες τις τιμές των ακινήτων επί σειρά ετών.

Προχθές ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ψήφιση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για αναστολή των πλειστηριασμών μέχρι τις εκλογές.

Η κυβέρνηση αντί να του απαντήσει ότι αυτό πρακτικά εφαρμόζεται αφού οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας πρέπει να περάσουν από τα …σαράντα κύματα και η προκήρυξη των εκλογών αναστέλλει όλες τις δικαστικές διαδικασίες πλην αυτόφωρων , άρχισε να ψελλίζει διάφορα ακαταλόγιστα και ακαταλαβίστικα, τροφοδοτώντας τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ .

Έτσι δεν αντέτειναν στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το εξής απλό : Απόφαση του Αρείου Πάγου δεν υπάρχει , για να εφαρμοστούν όσα ανακοινώθηκαν ως απόφαση , θα πρέπει να καθαρογραφτούν και να τεθούν σε ισχύ και αυτό απαιτεί περί τους δύο μήνες . Δεν γίνεται αναστολή απόφασης πριν καν αυτή υπάρξει !

Φαίνεται ότι αυτόν τον καιρό στο Μέγαρο Μαξίμου ασχολούνται με τις …μεταγραφές διάφορων αγνώστων στο εκλογικό σώμα ψευτοπαραγοντίσκων , που πέρασαν ένα φεγγάρι από το ΠΑΣΟΚ, εύκολη δουλειά θα πείτε αφού η μισή ( και βάλε ) Ελλάδα έχει κάποια σχέση με το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα !

Διαβάστε ακόμη: