Οι πωλήσεις της AS Company σημείωσαν αύξηση κατά 26.27% το περασμένο έτος και στις τρεις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται, σε σύγκριση με το 2021. Η περαιτέρω αύξηση του μεριδίου αγοράς στον κλάδο του παιδικού παιχνιδιού επιβεβαιώθηκε από τις ιστορικά υψηλότερες πωλήσεις, οι οποίες ανήλθαν σε 28.7 εκατ. ευρώ.

Το EBIDTA του ομίλου ανήλθε σε 4.659 εκατ. ευρώ έναντι 3.882 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 20% σε σύγκριση με την περυσινή περίοδο. Τονίζεται η μείωση του ποσοστού μεικτού κέρδους, λόγω της αρνητικής επίπτωσης της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου με το ευρώ.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 3.284 εκατ. ευρώ, έναντι 3.977 εκατ. ευρώ της περυσινής περιόδου, σημειώνοντας πτώση 17.43%, η οποία οφείλεται στη επίδραση της αρνητικής αποτίμησης των χρεογράφων που κατέχει η εταιρεία. Τα ενοποιημένα κέρδη έπειτα από φόρους διαμορφώθηκαν σε 2.594 εκατ. ευρώ, έναντι 3.184 εκατ. ευρώ της περυσινής περιόδου, σημειώνοντας μείωση 18.53%.

Οι θυγατρικές του ομίλου παρουσίασαν συνολικά βελτιωμένα μεγέθη συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2021, τόσο σε επίπεδο αύξησης πωλήσεων κατά 25.25%, όσο και ως προς τη συνολική κερδοφορία κατά 13.88%.

Ο όμιλος συνεχίζει τις ενέργειες οργανωτικής και ψηφιακής αναδιάρθρωσης, δίδοντας ιδιαίτερη σημασία στο ψηφιακό αποτύπωμα σε όλες τις δραστηριότητες. Η στρατηγική της εταιρείας επικεντρώνεται στην παροχή των αναγκαίων ψηφιακών «εργαλείων» στους πελάτες και τους καταναλωτές, με έμφαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Η Διοίκηση της AS Company, αντιλαμβανόμενη τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο γρήγορα μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, αλλά και τις προκλήσεις που δημιουργούνται από το δημογραφικό, την κλιματική αλλαγή, την ψηφιοποίηση του εμπορίου, τις γεωπολιτικές εξελίξεις κ.ά., έκρινε ότι είναι απαραίτητη η εξισορρόπηση των προοπτικών και των κινδύνων, με τη μελλοντική δραστηριοποίηση της εταιρείας στην ανάπτυξη πολυτελών τουριστικών καταλυμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο, προχώρησε στην απόκτηση εκτάσεων γης στην περιοχή της Ελούντας Λασιθίου Κρήτης. Το ύψος της επένδυσης ανήλθε σε 2.262 εκατ. ευρώ.

Η «θωράκιση» της ρευστότητας, η επίτευξη κερδοφόρων αποτελεσμάτων και η διατήρηση της ισχυρής ανταγωνιστικής θέσης αποτελούν βασικές επιδιώξεις της Διοίκησης, για το 2023. Η Διοίκηση προτίθεται να διανείμει καθαρό μέρισμα (μετά την αφαίρεση παρακράτησης φόρου) ύψους 0.11 ευρώ ανά μετοχή. Η προτεινόμενη διανομή τελεί υπό την έγκριση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων.

Διαβάστε ακόμη: