Οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν χαμηλότερα την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν το σύνολο των σχολίων από τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx υποχώρησε 0,4%, με τους περισσότερους κλάδους και τα μεγάλα χρηματιστήρια να διαπραγματεύονται σε αρνητικό έδαφος. Οι μετοχές της εξόρυξης κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες με πτώση 1,9%, ενώ τα τρόφιμα και τα ποτά υποχώρησαν προσωρινά την τάση με κέρδη 0,6%.

Ο Powell επανέλαβε το προειδοποιητικό μήνυμά του προς τους νομοθέτες ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να αυξήσει τα επιτόκια υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως. Ωστόσο, είπε ότι δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει η κεντρική τράπεζα όσον αφορά τα επιτόκια όταν συνεδριάσει αργότερα τον Μάρτιο.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται περί τις 7893.67 μονάδες σημειώνοντας πτώση της τάξεως του 0,47%, ο γερμανικός δείκτης DAX κινείται στις 15596.55 μονάδες μειωμένος κατά 0,23% και ο γαλλικός CAC40 κινείται στις 7310.04 μονάδες καταγράφοντας πτώση 0,19%.

Σημειώνεται ότι η διαπραγμάτευση των ευρωπαϊκών μετοχών ακολουθεί την κατεύθυνση που καταγράφηκε με το άνοιγμα των χρηματιστηρίων στην ήπειρο νωρίτερα σήμερα με τον Stoxx να ανοίγει μειωμένος κατά 0,20%.

Μεταξύ των μετοχών που ξεχωρίζουν σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές περιλαμβάνεται η γαλλική Dassault Aviation.

Η Dassault Aviation σημείωσε άνοδο 9,9% με την έναρξης της διαπραγμάτευσης μετά την δημοσίευση των θετικών ετήσιων αποτελεσμάτων της γαλλικής εταιρείας.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα της Dassault αυξήθηκαν σχεδόν κατά 20% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, από 693 εκατομμύρια ευρώ (731 εκατομμύρια δολάρια) σε 830 εκατομμύρια.

Η εταιρεία αναμένει χαμηλότερες πωλήσεις συνολικά το 2023, καθώς ο κλάδος των αερομεταφορών συνεχίζει να επηρεάζεται από ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Διαβάστε περισσότερα