Οι μετοχές δέχθηκαν πιέσεις την Τρίτη, με αυτές των περιφερειακών τραπεζών να υποχωρούν. Την ίδια ώρα οι επενδυτές προσδοκούν βασικές εκθέσεις για τον πληθωρισμό που θα δημοσιευθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα και για τις εξελίξεις σχετικά με το όριο του χρέους των ΗΠΑ.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones υποχώρησε 25 μονάδες, ή 0,08%. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,4% και ο Nasdaq Composite μειώθηκε κατά 0,5%.

Ο Πρόεδρος Joe Biden πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής Kevin McCarthy το απόγευμα της Τρίτης.

Και οι δύο πλευρές έχουν προειδοποιήσει ότι η συνάντηση είναι απλώς μια ευκαιρία για συζήτηση, με απίθανη την οριστική πρόοδο στην αύξηση του ορίου χρέους. Ο Μπάιντεν και ο Μακάρθι εξακολουθούν να διαφωνούν σχετικά με την προειδοποίηση του Προέδρου της Βουλής ότι μια συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους συνδέεται με περικοπές δαπανών. Ο Μπάιντεν υποστηρίζει ότι η αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους είναι αδιαπραγμάτευτη.

Η αποτυχία αύξησης του ανώτατου ορίου χρέους θα ήταν «οικονομική καταστροφή»

Η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen δήλωσε στο CNBC τη Δευτέρα το απόγευμα ότι η αποτυχία αύξησης του ανώτατου ορίου χρέους θα ήταν «οικονομική καταστροφή» και οι ρυθμιστικές αρχές δεν είναι κοντά σε πολιτικές που θα περιόριζε τις ανοικτές πωλήσεις των περιφερειακών τραπεζικών μετοχών.

«Η Wall Street διστάζει να αναλάβει σημαντικές θέσεις μέχρι να μάθουμε το αποτέλεσμα τόσο των συνομιλιών για το ανώτατο όριο του χρέους στον Λευκό Οίκο όσο και για το εάν ο πληθωρισμός αποδεικνύεται πολύ κολλώδης ή όχι», δήλωσε ο Ed Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda. «Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι το άγχος των τραπεζών δεν θα υποχωρήσει καθώς οι όροι δανεισμού συνεχίζουν να γίνονται αυστηρότεροι, τα υποχρεωτικά αποθεματικά θα αυξηθούν, γεγονός που θα οδηγήσει σε λιγότερα δάνεια και σε ασθενέστερη οικονομία».

Υποχώρηση της τάξεως του 6% για τις μετοχές της PacWest

Οι μετοχές της PacWest υποχώρησαν 6% μετά από μια ασταθή συνεδρίαση κατά την οποία η περιφερειακή τράπεζα σημείωσε άνοδο άνω του 3%. Το SPDR S&P Regional Banking ETF (KRE) υποχώρησε 1%, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να ανησυχούν για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος των ΗΠΑ.

Οι μετοχές των Lucid, PayPal και Skyworks κατέρρευσαν μετά τη δημοσίευση των τριμηνιαίων οικονομικών τους αποτελεσμάτων. Εν τω μεταξύ, η Palantir σημείωσε άλμα 14% λόγω της ισχυρής έκθεσης για εταιρικά κέρδη και αισιόδοξων προβλέψεων για το μέλλον.

Εν τω μεταξύ οι κινήσεις ακολουθούν μια χλιαρή συνεδρία που άφησε τους τρεις κύριους δείκτες με ελάχιστη μεταβολή

Ο S&P 500 ολοκλήρωσε 0,05% υψηλότερα, ενώ ο Nasdaq Composite έκλεισε με κέρδη σχεδόν 0,2%. Ο Dow ήταν ο χαμηλότερος της συνεδρίασης, κλείνοντας σχεδόν 0,2% χαμηλότερα.

Διαβάστε περισσότερα