Η πρώτη κρούση του Άρη στον Άντρε Γκρέι για την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου του έγινε τον περασμένο Μάιο. Αρχικά ο Τζαμαϊκανός επιθετικός ήταν αρνητικός σ’ αυτή την προοπτική για να ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις τουλάχιστον τριών μηνών. Στη διάρκεια αυτών υπήρξε διάσταση απόψεων, αυτό το γεγονός κράτησε τον 31χρονο επιθετικό στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια του καλοκαιριού παρότι ο ρόλος του εκμηδενίστηκε από την ημέρα άφιξης του Λορέν Μορόν. Στο διάστημα που ακολούθησε ο Γκρέι ήταν ανενεργός έως ότου επιστρέψει ο Άκης Μάντζιος. Η στάση του τελευταίου ήταν ξεκάθαρη απέναντι στη διοίκηση καθώς, μη έχοντας άλλον φορ, ενεργοποίησε μεν τον Άντρε Γκρέι βάζοντάς τον σε κομμάτια τακτικής στην προπόνηση, γνωρίζοντας όμως ότι παράλληλα είχε ανοίξει ένας νέος κύκλος διαπραγμάτευσης μαζί του για τη λύση του συμβολαίου του.

Τελικώς, αυτό έγινε χθες καθώς μετά από νέες συζητήσεις λύθηκε το συμβόλαιο του παίκτη – το οποίο ήταν τριετές με συνολικές απολαβές άνω των 1.8 εκατ. ευρώ – και ο Άντρε Γκρέι θα αποζημιωθεί εισπράττοντας τον έναν από τα τρία χρόνια του συμβολαίου του. Οι «κίτρινοι» εκτίμησαν ότι αυτή η συμφωνία ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσαν να πετύχουν σ’ αυτή την ιστορία, δεδομένης της κάθετα αρνητικής στάσης του παίκτη ο οποίος προφανέστατα πάτησε πάνω στην ασφάλεια που του παρείχε το εγγυημένο συμβόλαιο. Ο Γκρέι αγωνίστηκε σε 40 παιχνίδια με τη φανέλα του Άρη με απολογισμό 13 γκολ και τρεις ασίστ.

Παρά την αρχική εικόνα περί ενεργοποίησης του Άντρε Γκρέι, το Gazzetta έγραψε πρόσφατα ότι δεν ήταν τυχαία η διατήρηση του Άρη στην αγορά για δεύτερο φορ περιοχής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι «κίτρινοι» ήθελαν πρώτα την αποδέσμευσή τους από τον Τζαμαϊκανό επιθετικό και πλέον θα προχωρήσουν στις τελικές επαφές με τους 1-2 επιθετικούς που έχουν ξεχωρίσει και οι οποίοι ανήκουν σε άλλες ομάδες. Πρόθεσή τους είναι να «τελειώσουν» με αυτό το ζήτημα, καθώς επίσης και με την προσθήκη δύο winger κι ενός αμυντικού χαφ, μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας ούτως ώστε οι παίκτες να είναι στη διάθεση του Άκη Μάντζιου στην εβδομάδα προετοιμασίας πριν την επανέναρξη του Πρωταθλήματος.

Είναι δεδομένο ότι ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ θεωρείται ο ένας από τους δύο winger που θα προστεθούν αρκεί ο 23χρονος Ρώσος ποδοσφαιριστής να ολοκληρώσει τη γραφειοκρατική διαδικασία για την έκδοση βίζας. Σε ότι αφορά τον δεύτερο winger, οι «κίτρινοι» βρέθηκαν σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με νεαρό Λατινοαμερικάνο επιθετικό αλλά λίγο η υποχρεωτική ρήτρα αγοράς που ήθελε να βάλει η ομάδα του για το καλοκαίρι του 2024 και περισσότερο η εμπλοκή άλλων ομάδων, ουσιαστικά βάζει στο… ράφι αυτή την υπόθεση και αναγκάζεις τους Θεσσαλονικείς να στρέψουν αλλού το ενδιαφέρον τους.

Σχετικά με τον αμυντικό χαφ, μετά το χθεσινό (1/9) κάζο στην υπόθεση του Ισμαΐλα Σόρο, προφανώς είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν άλλες λύσεις.

Διαβάστε ακόμη: