Σε πρόσφατη εμφάνισή της στο podcast «Diary of a CEO», η Γουίλιαμς μίλησε για τη ζωή της πριν γίνει παγκοσμίως γνωστή από το Game of Thrones και για το πώς το τραύμα που υπέστη σε νεαρή ηλικία συνέβαλε στους συνεχείς αγώνες της για την ψυχική υγεία.

«Εγώ, ως μικρό παιδί πριν από την ηλικία των 8 ετών, είχα μια αρκετά τραυματική σχέση με τον πατέρα μου», είπε στον οικοδεσπότη Στίβεν Μπάρτελ. «Και πραγματικά δεν θέλω να το αναλύσω πολύ γιατί επηρεάζει τα αδέλφια μου και όλη μου την οικογένεια, αλλά αυτό πραγματικά κάπελωσε μεγάλο μέρος της παιδικής μου ηλικίας».

Η 25χρονη σημείωσε ότι οι εμπειρίες της μεγαλώνοντας την απομάκρυναν από τα άλλα παιδιά της ηλικίας της.

«Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, πραγματικά πάλευα με τον ύπνο και νομίζω ότι πολλά από τα τραυματικά πράγματα που συνέβαιναν δεν συνειδητοποιούσα ότι ήταν λάθος» δήλωσε. «Αλλά ήξερα ότι κοίταζα γύρω μου τα άλλα παιδιά και έλεγα «γιατί δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν αυτόν τον πόνο ή τον τρόμο ή τον φόβο; … Πού είναι η χαρά, πότε θα έρθει για μένα;»».

Η μητέρα της δραπέτευσε από τον πατέρα της όταν η ηθοποιός ήταν περίπου 4 μηνών.

Μόλις στα 8 της χρόνια η Γουίλιαμς άρχισε να καταλαβαίνει το μέγεθος της τοξικότητας στη σχέση της με τον πατέρα της.

Θυμήθηκε ότι δυσκολευόταν στο σχολείο και ότι μια μέρα την πήρε στην άκρη μια δασκάλα για κάποιες ερωτήσεις.

«Με ρώταγε αν όλα είναι καλά, τι έχω, γιατί είμαι τόσο τρομαγμένη, αν έχω φάει πρωινό. Της είπα ότι δεν είχα φάει γιατί δεν είχαμε πρωινό. Με ρώτησε αν συνήθως τρώμε πρωινό, έκανε τόσες πολλές ερωτήσεις. Έκανε τις σωστές ερωτήσεις».

Μετά από αυτό το περιστατικό η Γουίλιαμς λέει ότι «όλες οι πόρτες άνοιξαν ξαφνικά και όλα αυτά τα πράγματα που βίωνα βγήκαν στην επιφάνεια». Πρόσθεσε ότι δίσταζε να αποδεχτεί τις αλήθειες της κατάστασής της: «Ήθελα ακόμα να παλέψω και να πω ότι αυτά τα πράγματα δεν είναι λάθος, απλά προσπαθείτε να με πάρετε μακριά από τον πατέρα μου».

«Το καταλαβαίνω» πρόσθεσε «είχα μανία εναντίον της μητέρας μου. Οπότε το πάλευα πραγματικά στην αρχή, αλλά ουσιαστικά όλος μου ο κόσμος αναποδογύρισε. Και παρόλο που όλα αυτά τα πράγματα που ένιωθα, που χαιρόμουν πραγματικά που δεν χρειαζόταν να βλέπω πια τον πατέρα μου, εξακολουθούσα να είμαι ενάντια σε όλα όσα ήξερα ότι είναι αλήθεια».

Η Γουίλιαμς δήλωσε ότι είναι ευτυχής που δεν χρειάζεται να έχει πια να αντιμετωπίζει τον πατέρα της και ότι έχει αρχίσει να συμβιβάζεται με το πώς να επεξεργάζεται το παρελθόν της.

«Δεν φταίω εγώ που συνέβησαν αυτά τα άσχημα πράγματα όταν ήμουν παιδί», είπε. «Ένιωθα ότι υπήρχε κάτι εγγενώς κακό σε μένα επειδή έκανα πολλά πράγματα λάθος συνεχώς, γι’ αυτό με κακομεταχειρίζονταν…».

Αν και η Γουίλιαμς δεν επεκτάθηκε περισσότερο σε συγκεκριμένα περιστατικά με τον πατέρα της, είπε ότι επανεξετάζοντας τη σχέση της μαζί του πιάνει τον εαυτό της να προσπαθεί περισσότερο να καταλάβει τις εσωτερικές λειτουργίες της διαδικασίας σκέψης του.

«Τι θα μπορούσε να τον κάνει να κακομεταχειρίζεται τα ίδια του τα παιδιά; Τι του συνέβη όταν ήταν παιδί; Έτσι αισθάνομαι γι’ αυτόν τώρα. Θα μπορούσε να γίνει ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ».

Διαβάστε ακόμη: