Η ηθοποιός Κέισι Μάικλς ζητάει τέσσερα εκατομμύρια λίρες από τους δημιουργούς της πετυχημένης και δημοφιλούς σειράς «Game of Thrones» καθώς, όπως ισχυρίζεται, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς, οι οποίοι βάζουν «τέλος» στην καριέρα της.

Η Κέισι Μάικλς υποδυόταν ένα ζόμπι -ένα «wight», για όσους γνωρίζουν από τη σειρά- όταν σε ένα επεισόδιο της ζητήθηκε να βγει από μια ταράτσα. Η 28χρονη τότε ηθοποιός-κασκαντέρ ισχυρίζεται ότι της είπαν, να βγει από μια πλατφόρμα και σαν να μην ξέρει ότι θα πέσει,  θα έπεφτε πάνω σε χαλιά και κουτιά που θα απορροφούσαν τους κραδασμούς της πτώσης της.

Game of Thrones: Ηθοποιός μήνυσε τους δημιουργούς της σειράς και ζητάει αποζημίωση 4 εκατομμυρίων λιρών

Η 32χρονη πλέον λέει ότι η «περιοχή προσγείωσης» δεν ήταν ασφαλής και την έκανε να υποστεί τραύματα που την ανάγκασαν να σταματήσει τις εμφανίσεις της.

Έτσι λοιπόν, έκανε μήνυση στην Fire and Blood Productions Ltd, την δημιουργό εταιρεία της σειράς «Game of Thrones», για τον τραυματισμό της.

Από την πλευρά της, η Fire and Blood Production ισχυρίζεται ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με το «box rig», δηλαδή την «περιοχή προσγείωσης» και οι δικηγόροι της ισχυρίζονται ότι ήταν «ανθεκτική και δεν συμπιέστηκε όταν ένας (άλλος) κασκαντέρ πήδηξε πάνω και στη συνέχεια κύλησε μακριά».

Κατά τη διάρκεια μιας προδικαστικής ακρόασης στο Ανώτατο Δικαστήριο, ο Stephen Friday, που εκπροσωπούσε την Κέισι, ισχυρίστηκε ότι υπήρχε βίντεο με την κασκαντέρ να «κατεβαίνουν από την οροφή και να πηδούν»: «Ήταν μια νεαρή ηθοποιός- κασκαντέρ με σημαντικές δυνατότητες. Είχε τη δυνατότητα να συνεχίσει και να είναι συντονιστής ακροβατικών ή διευθύντρια δεύτερης μονάδας ηθοποιών. Η κατάσταση της «περιοχής προσγείωσης» είναι αμφισβητούμενη».

Η Κέισι υποστηρίζει ότι οι τραυματισμοί της προκάλεσαν σημαντική απώλεια κερδών και επηρέασαν άσχημα την καριέρα της και ζητάει από την εταιρεία 4 εκατομμύρια λίρες, ωστόσο η Fire and Blood, αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη.

Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

 

Game of Thrones: Εδώ γυρίστηκε η σκηνή με το φιλί της Καλίσι και του Τζον Σνόου